radyobir
radyobir

Lice'de PKK'ya operasyon!..

Diyarbakır'ın Lice ilçesinin 18 mahallesinde ilân edilen sokağa çıkma yasağının ardından PKK'ya geniş çaplı operasyon başlatıldı.

06 Mart 2017 08:00 | Kategori: Terör

Diyarbakır'ın Lice ilçesinin dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten, aralarında üst düzey PKK yöneticilerinin de olduğu değerlendirilen grubu yakalamak, sığınak, barınak, depo alanlarını ve uçaksavar mevzilerini tahrip etmek için "Bayrak-41 Şehit Jandarma Astsubay Tolga Topçuoğlu" operasyonu başlatıldı.

Valilik tarafından Lice'ye bağlı Örtülü, Tuzla, Hedik, Kıralan,Yamaçlı, Dernek, Saydamlı, Bayırlı Yalımlı, Akçabudak, Kılıçlı, Ulucak, Yorulmaz, Baharlar, Yaprak, Yünlüce, Güldiken ve Üçdamlar mahallelerinde saat 7:00'de ilân edilen sokağa çıkma yasağının ardından günlerdir hazırlıkları yapılan harekâta katılan 4 tabur, birliklerinden 17 helikopterle bölgedeki dağlık alana indirildi.

Bir metreyi aşkın karın olduğu dağlık alanda yürütülen operasyonda, güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında yer yer sıcak temas sağlandı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI