radyobir
radyobir

Limak Filarmoni Orkestrası ilk konserini Ankara'da verdi!

Limak Vakfı tarafından kurulan Limak Filarmoni Orkestrası, ilk konserini 4 Ekim'de Ankara Congresium'da gerçekleştirdi. Dünyaca ünlü Türk tenor Murat Karahan'ın sanat yönetmenliğini yaptığı orkestranın şefliğini ise Rengim Gökmen üstlendi. Sanat güneşimiz Zeki Müren'in en sevilen şarkılarını Ankaralı izleyicilerle buluşturan orkestra, 11 Ekim'de ise İstanbul Zorlu PSM'de sahne alacak.

06 Ekim 2017 11:52 | Kategori: Kültür & Sanat

Limak Vakfı’nın kurduğu Limak Filarmoni Orkestrası, çok sesli müziğin tanınması ve sevilmesi için çıktığı yolda ilk sınavından başarıyla geçti. 4 Ekim’de Ankara Congresium’da gerçekleşen ilk konser, Ankaralıların büyük ilgi ve beğenisini toplamayı başardı.

Dünyaca ünlü Türk tenor Murat Karahan liderliğinde ve sanat yönetmenliğinde kurulan orkestranın şefliğini ise ülkemizin bu konudaki en önemli isimlerinden Rengim Gökmen üstlendi. Orkestra, Türkiye’nin "sanat güneşi” olarak adlandırılan sanatçımız Zeki Müren’in en sevilen şarkılarını bambaşka bir yorumla Ankaralı izleyicilerle buluşturdu.

"MÜZİK TOPLUMLARI BİR ARADA TUTAN SİHİRLİ BİR GÜÇ”

Limak Filarmoni Orkestrası’nın bu ilk konserinde hoş geldiniz konuşması yapan Limak Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, "Limak olarak bu topraklardan kazandığımızı yine bu topraklara geri vermek üzere yola çıktık. Bugüne kadar eğitim, kültür ve sanata hep destek verdik. Türkiye’nin Mühendis Kızları projemizle ülkemizde özgüveni yüksek, çağdaş ve ekonomiye değer katacak kızlarımızın yetiştirilmesine katkı sunuyoruz. Şimdi de Limak Filarmoni Orkestrası ile sanata ve müziğe katkımız artarak sürecek” dedi.

Sanatın toplum için önemli olduğunun ve müziğin toplumları bir arada tutmakta sihirli güç olduğuna inandıklarını vurgulayan Özdemir, "Türk Sanat Müziği, hepimizin ortak noktası. Zeki Müren ise farklılıkları birleştiren bir sanatçımız. Bu nedenle projemizin fikir babası ve orkestramızın sanat yönetmeni Murat Karahan ile ilk çıkış noktamızı, değerli sanatçımız Zeki Müren şarkılarıyla yapmayı hayal ettik. Dünyanın ve Türkiye’nin en ünlü şeflerinden Rengin Gökmen de bu projede bizlerle birlikte yer almayı kabul etti. Türkiye’nin yetiştirdiği bu iki değerli sanatçıya buradan teşekkür etmek istiyorum” diye ekledi.

SIRADA İSTANBUL VAR

Letonya Ulusal Operası’ndan dünyaca ünlü Moskova Bolşoy Tiyatrosu’na, Berlin Deutsche Oper, Viyana Wiener Staatsoper, Münih Bayerische Staatoper, Napoli San Carlo, Arena Di Verona, Teatro Regio di Parma, Teatro Filarmonico Verona ve Fransa Limoges ile Reims operalarına yüzlerce kez sahnelerde başrolde yer alan Murat Karahan, bu kez de yönetmenliğini üstlendiği Limak Filarmoni orkestrası ile sahnedeydi.

Zeki Müren’in hafızalardan çıkmayan "Şimdi Uzaklardasın”, "Elbet Birgün Buluşacağız” ve "Yaralı Gönlüm” gibi onlarca parçasını seslendiren Karahan, Ankaralıların büyük ilgisiyle karşılaştı. Konsere Emekli Sandığı Balgat 75. Yıl Huzurevi sakinleriyle Mehmetçik Vakfı’nın gazi ve şehit aileleri de katıldı. Konserlerin bilet gelirleri ise AÇEV’e bağışlanacak.
Limak Vakfı çatısı altında kurulan ve tamamı profesyonel yaklaşık 70 müzisyenden oluşan Limak Filarmoni Orkestrası’nın ikinci durağı 11 Ekim’de İstanbul Zorlu PSM olacak. Burada da Zeki Müren’in en sevilen şarkılarını İstanbullu izleyicilerin beğenisine sunmaya hazırlanan orkestra, Türkiye’nin farklı şehirlerinde de dünyaca ünlü isimlerle birlikte konserler vermeye devam edecek.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI