radyobir
radyobir

Lübnan, İsrail'i BM'ye şikayet edecek

Lübnanlı siyasilerin, İsrail'in bu sabah Suriye'ye düzenlediği hava saldırısını görüştüğü bildirildi. Lübnan'ın konuyu BMGK'ya taşıyacağı belirtildi.

11 Şubat 2018 10:17 | Güncelleme :11 Şubat 2018 22:58 | Kategori: Dünya

Lübnanlı siyasilerin, İsrail'in bu sabah Suriye'ye düzenlediği hava saldırısını görüştüğü bildirildi.

Lübnan Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Mişel Aun'un, İsrail'in Suriye'ye düzenlediği hava saldırısında Lübnan hava sahasını ihlal etmesi nedeniyle konuyu Meclis Başkanı Nebih Berri ve Başbakan Saad Hariri ile telefonla görüştüğü ve durumun Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne (BMGK) taşınacağı ifade edildi.

Açıklamada, Savunma Bakanlığı ve Genel Kurmay Başkanlığından İsrail'in ihlalleriyle ilgili raporların Cumhurbaşkanına iletildiği aktarılırken, Dışişleri Bakanı Cibran Basil'in ise İsrail'in ihlallerini BMGK'ye taşıyarak şikayet edeceği bilgisi paylaşıldı.

Dışişleri Bakanlığından da yapılan açıklamada, İsrail'in ihlallerinin kınandığı ve Tel Aviv yönetiminin faaliyetlerinin bölgedeki istikrarı tehdit ettiği vurgulanırken, Birleşmiş Milletler'deki Lübnan Daimi Temsilciliğinin konuyu BMGK'ya taşıyacağı aktarıldı.

İSRAİL'İN SALDIRILARI ENGELLENMELİ

Açıklamada bölge ülkelerine çağrıda bulunularak, İsrail'in saldırılarının ve faaliyetlerinin engellenmesi istendi.
İsrail, bu sabah erken saatlerde hava sahasını ihlal ettiğini ileri sürdüğü İran'a ait askeri insansız hava aracını vurduğunu açıklamıştı.

Suriye de hava sahasını ihlal eden İsrail'e ait bir savaş uçağını düşürdüğünü ilan etmiş, İsrail ise gelişmeyi doğrulamıştı. Savaş uçağındaki iki pilotun İsrail'in kuzeyine düştüğü, birinin durumunun ağır olduğu İsrail makamlarınca bildirilmişti.

İsrail ordusu, aralarında Suriye'ye ait üç hava savunma sistemi ile İran'a ait dört askeri üssün de yer aldığı Suriye topraklarında 12 hedefi hava saldırısıyla vurduğunu açıklamıştı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI