radyobir
radyobir

Lucescu: "Biz yeni bir ekip kuruyoruz"

A Milli Takım teknik direktörü Mircea Lucescu karşılaşma sonrasında yaptığı açıklamada "Kazanmak veya kaybetmek çok büyük bir sorun değil. Biz yeni bir ekip kuruyoruz. Bu kolay bir şey değil" dedi.

08 Eylül 2018 11:41 | Kategori:

Kendi takımı ile Rusya’nın karşılaştırılmamasını isteyen Lucescu, "Bizim ekip ile Rusya takımını karşılaştırırsanız, Rus ekibine bakarsanız 6 maç birlikte oynamış ve 90’ar dakika oynamış bir takım. Bizim için bir çok oyuncu sezonun ilk maçını yaptılar. Rus takımı bizim takımdan 6 km fazla koştu. Rakip fizik olarak ikili mücadelelerde bizden iyiydi. 2-3 günde rekabet edecek bir oyuncu grubu oluşturmak kolay değil. İkinci yarıdaki oyunlarından ötürü oyuncularımı tebrik ediyorum. Biraz acele etmeseydik, kolay top kaybetmeseydik, gerçekten golleri bulabilirdik” diye konuştu. 

"Bugün kalecileri harika bir maç çıkardı" 

Rus takımının kalecisi Lunev’in bugün iyi bir maç çıkardığını kaydeden Lucescu, "Zenit’te benim öğrencimdi. Bugün kalecileri harika bir maç çıkardı. Biz de iki tane inanılmaz iki hata hata yaptık. İlk golde Şener itildi, bu tecrübedir. Hiçbir zaman ‘ofsayt oynayın’ dememe rağmen 2. gol çok aptalca bir goldü. Bunu yemememiz lazımdı. Gelecek için ısrarla bu ekibin üstünde olacağım. Çok fazla da oyuncu yok zaten. Israrla bu ekibin üzerinde duracağım ve bir yere getireceğim. Bizim hedefimiz Avrupa Şampiyonası elemelerini kazanabilecek bir ekip oluşturmak” ifadelerini kullandı. 

Sezon başında eylül ayında iki maç oynayacak olmalarının kendileri için iyi bir durum olmadığını kaydeden Rumen teknik adam, "Biz gruptaki tarihlere baktığınız zaman çok da favori olarak durmuyoruz. Bizim ikinci yarıdaki oyunumuzun tamamını tekrar etmek istiyoruz. 2-3 gün sonraki maçta bu seviyeden çok daha yukarı çıkmamız gerekiyor. Önemli olan futbolumuzun seviyesini yükseltmek” şeklinde konuştu. 

Oğuzhan'ın oyuna girdikten sonra oyunun değiştiğine de vurgu yapan Lucescu, "Yusuf’un Trabzon’da Galatasaray’a karşı iyi onaması, sahayı, seyirciyi bilmesi nedeniyle ilk olarak onu tercih ettim. Onu denemek istedim. Oğuzhan’ın değerini çok iyi biliyorum, anlatmaya gerek yok ama arkadan gelen gençleri de görmek istiyorum. Böyle bir karar aldım. Rusya takımında 5-6 tane Zenit oyuncusu vardı. Ben de isterim bir takımdan 5-6 oyuncu alayım. Ama kadro bu” açıklamasını yaptı. 

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI