radyobir
radyobir

Lüks hastanede skandal!..

Doğum yaptıktan sonra yoğun bakıma alınan ve 8 gün sonra ölen avukat Duygu Alıcı'nın ailesi Özel Kadıköy Şifa Ataşehir Hastanesi ile Alçıcı'nın doktorları hakkında ölüme neden olmak iddiasıyla suç duyurusunda bulundu

08 Ekim 2014 10:06 | Kategori: Sağlık

Oğlu Mert’i dünyaya getirdikten sonra arka arkaya yaşadığı sağlık sorunları sonrasında 22 Eylül’de beyin ölümü gerçekleşen Carrefoursa’nın avukatlarından Duygu Alçıcı (32), önceki gün hayatını kaybetti. Alçıcı’nın ailesi, kızlarının ölümünden sorumlu olduğunu iddia ettiği Özel Kadıköy Şifa Ataşehir Hastanesi ile Alçıcı’nın doktorları hakkında suç duyurusunda bulundu. Alçıcı’nın eşi Dumrul Alçıcı acı haberle yıkılırken bir aylık Mert bebek annesiz kaldı. Alçıcı’nın cenazesi bugün Zincirlikuyu Mezarlığı’nda defnedilecek. Avukat Duygu Alçıcı’nın babası Ruhi Alçıcı’nın savcılığa yaptığı suç duyurusunda, ölüme giden süreç şöyle anlatıldı:

‘Hiç tetkik yapılmadı’

"Kızım 9 Eylül tarihinde 9,5 haftalık hamileyken kontrol muayenesine gittiğinde şüpheli hekim Birgül Karakoç kendisine doğum zamanının henüz gelmediğini, doğumun 15 Eylül tarihinde olacağını söyleyerek evine gönderdi. Bir gün sonra kızım şiddetli kanama üzerine tekrar hastaneye giderek şüpheli hekime müracaat etmiş ve şüpheli hekim kendisini acilen sezaryen ile doğuma alacağını belirtmiş ve şiddetli kanamanın nedeniyle ilgili hiçbir tahlil yapmaksızın acilen doğumu başlatmıştır.”
Baba Alıcı dilekçede kızının trombosit değerleri düşük olmasına rağmen kan tahlili yapılmadığını, doğum sonrasında ilk tetkikte, 100 binin altında olması halinde ölüm riski olduğu değerlendirilen trombositin 21 bin olduğunu anlattı. Kızının 13 Eylül’de taburcu edilmek istendiğini, kendi ısrarları üzerine bir gün daha yatırıldığını belirten baba "14 Eylül günü değerlerinin halen normale dönmemiş olmasına rağmen taburcu edileceğini öğrendiğimizde, aile dostumuz İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Fakültesi profesörlerinden Sabriye Demirci Ataşehir Kadıköy Şifa Hastanesi’ne gelerek kızımı muayene etti.  En az 8-10 gün daha büyük bir risk altında olacağını, bu nedenle hastaneden hiçbir şekilde taburcu edilmemesi gerektiğini, Dr. Birgül Karakoç’a bizzat önerdi” dedi. Baba Alıcı, kızının 15 Eylül’de taburcu edildiğini belirterek "eve göndererek adeta ölümünü hazırlamıştır” dedi.

Beyin ölümü gerçekleşti

Kızının 18 Eylül’de kontrole gittiğini, eve döndükten sonra doktoru Karakoç tarafından telefonla aranarak acilen hastaneye çağrıldığını, trombosit değerlerinin 6 bin olduğunun söylendiğini de dilekçede anlattı. Aradan birkaç saat geçtikten sonra kızını başka bir hastaneye naklettiklerini anlatan baba, "Hekimler müdahale için çok geç kalındığı, birkaç saat önce getirilseydi yaşama şansının yüzde 100 olacağı, ancak yaşama şansının yüzde 5 olduğunu iletmişlerdir. Doktorlar kızımın 22 Eylül tarihinde beyin ölümünün gerçekleştiğini iletmişlerdir” yazdı.
Baba Ruhi Alçıcı Kadıköy Şifa Ataşehir Hastanesi ve Alçı’nın doğumunu gerçekleştiren kadın doğum uzmanı Birgül Karakoç, hastane yöneticisi Okay Öztürk ve ürolog Levent Gürkan hakkında ‘ihmal suretiyle kasten ölüme sebebiyet verdikleri’ iddiasıyla şikayetçi oldu.

Yanlış bebek verildi

Özel Kadıköy Şifa Ataşehir Hastanesi’nde 10 Eylül’de doğum yapan Duygu Alçıcı, bir de yanlış bebek şoku yaşadı. Aynı gün,  doğum yapan 38 yaşındaki Gülay Koçyiğit’in bebeği ile Duygu Alçıcı’nın bebekleri karıştırılarak ailelere verildi. Doğum fotoğraflarına bakan Koçyiğit durumu fark edince yanlışlık giderildi. Şikayet üzerine Sağlık Bakanlığı soruşturma başlattı.

İddiaları reddettiler

Alıcı ailesinin iddiaları hakkında Özel Kadıköy Şifa Ataşehir Hastanesi yetkilileri ise şu açıklamayı yaptı:  "Duygu Alçıcı, hastanemizden şifa ile taburcu edilmiştir. Aile tarafından yöneltilen suçlama ve iddialar hakkında bilgi sahibi değiliz. Merhum Alçıcı’nın yaşadığı hastalıkla ilgili hastanemizin hiçbir sorumluluğu yoktur.”
Alçıcı ailesinin ‘ihmal suretiyle kasten ölüme sebebiyet’ verdiğini iddia ettikleri Kadın Doğum Uzmanı Birgül Karakoç ise
"Hiçbir sorumluluğumuz yok. Alçıcı’nın hastalıktan dolayı beyin kanaması geçirmesi söz konusu. Alçıcı, Trombotik Trombositopenik Purpura (TTP)  hastalığı nedeniyle beyin kanaması geçirmiş, doğumdan     10 gün sonra yaşamını yitirmiştir. Doğumla ilgili bir durum     değildir” dedi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI