radyobir
radyobir

Lüks sitede havuz cinayeti

Büyükçekmece'de gece havuza girmek yüzünden yaşanan tartışmanın ardından silahlar konuştu. Site sakinlerinden birinin olay yerine çağırdığı iki kişiden biri, havuza kurşun yağdırdı, Sabri Yılmaz (39) hayatını kaybetti, Aylin A.(32) ve Yalçın B.(41) yaralandı. Polis olayla ilgili yaptığı operasyonda aralarında bir site sakininin de bulunduğu 4 kişiyi gözaltına aldı. Olayla ilgili 3 kişi tutuklanırken, 1 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

30 Temmuz 2016 06:30 | Güncelleme :30 Temmuz 2016 13:08 | Kategori:

Büyükçekmece’de 26 Temmuz 2016 tarihinde meydana gelen olay görgü şahitlerinin ifadelerine göre şöyle gelişti: Havuzlu bir sitede oturan Aylin A., gece yarısından sonra eşi ve misafirleriyle birlikte sitenin havuzuna girdi. Ancak çok gürültü yaptıkları öğrenilen şüphelilerle site sakinleri arasında tartışma yaşandı. Havuza girenlerin sudan çıkmasıyla yatışan tartışma, saat 04.00 sıralarında tekrar havuza girmeleriyle alevlendi. Bu sırada site sakinlerinden Ali D.’nin telefonla çağırdığı öğrenilen iki kişiden biri, havuza giren gruba kurşun yağdırdı. Olayda ağır yaralanan Sabri Yılmaz kaldırıldığı özel hastanede hayatını kaybederken, Aylin A., ile Yalçın B., yaralandı. Saldırgan ise olaydan sonra beyaz renkli bir otomobille kaçtı.

Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından olaydan sonra başlatılan çalışmalarda polis önce aynı sitede oturan Ali D. (49)’yi gözaltına aldı. Ali D.’nin çağırdığı iddia edilen arkadaşları Murat M. (35) ile Sercan G. (28) ile onlara ona yardım ve yataklık yaptığı iddia edilen Ömür K. (29) kısa süre içinde yakalandı. Şüphelilerden Murat M.’nin daha önceden ruhsatsız silah bulundurmak, Serkan G.’nin trafiği güvenliği düşürmek ve yaralama suçlarından, olayın azmettiricisi olduğu iddia edilen site sakini Ali D.’nin ise dolandırıcılık ve uyuşturucu bulundurmak suçlarından daha önceden polise geliş kaydı olduğu tespit edildi. 

Cinayet Büro Amirliği’nde işlemleri tamamlanan şüphelilerin poliste verdikleri ifadelerinde silahı ateşleyen kişi olarak birbirlerini suçladıkları öğrenildi. İşlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye çıkarılan şüpheliler Ali D., Murat M. ve Serkan G. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer şüpheli Ömür K., ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI