radyobir
radyobir

Macaristan'da Coca Cola'ya boykot çağrısı

Macaristan'da iktidardaki muhafazakar Macar Yurttaş Birliği (FİDESZ) üyesi István Boldog, LGBTİ+ dostu reklam kampanyası yapan Coca Cola'nın ürünlerini boykot etmeye çağırdı.

06 Ağustos 2019 07:52 | Kategori: Dünya

Coca Cola, Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de her yıl düzenlenen Sziget Müzik Festivali’ne özel olarak LGBTİ+ dostu reklam kampanyası düzenledi.

Afişlerde eşcinsel çiftleri gösteren kampanyadan rahatsız olan Boldog, Facebook hesabından yaptığı açıklamada, "Coca Cola’nın reklam kampanyasına karşıyım. Onlar, kışkırtıcı afişleri Macaristan’dan kaldırmadıkları sürece ürünlerini tüketmeyeceğim" diye yazdı.

Ayrıca internette imzaya açılan dilekçede, afişleri derhal kaldırma ve 'çocukları, aileleri ve genel olarak toplumu hedef alan homoseksüel lobiyi dizginleme' talep ediliyor. Dilekçe şu ana kadar 27 bin imza topladı.

Ancak Boldog’un çağrısı kendi partisinden destek görmedi. FİDESZ'ten yapılan açıklamada, 'Macarların istedikleri içeceği içmekte özgür olduğu' ifade edildi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI