radyobir
radyobir

Macron, Başbakan'ın 'nezaket istifasını' kabul etmedi

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un, hükümetin çalışmaya devam etmesi için Başbakan Elisabeth Borne'un istifasını kabul etmediği belirtildi.

22 Haziran 2022 09:04 | Kategori: Avrupa

Ülke basınının Elysee’ye dayandırdığı haberlerde, Macron'un, Borne'un sunduğu 'nezaket istifasını' geri çevirdiği ifade edildi. Macron'un, Borne'un istifasını 'hükümet çalışmaya devam etsin' diye geri çevirdiği aktarıldı.

Macron, Meclisteki farklı siyasi partilerin başkanlarıyla bugün ve yarın Elysee'de birebir görüşmeler gerçekleştirecek.

Öte yandan ikinci turu 19 Haziran’da düzenlenen genel seçimde Macron'un etrafındaki Ensemble (Birlikte) ittifakının Meclis'te salt çoğunluğu elde edememesinin ardından muhalif kesimden farklı isimler Borne'un istifasını talep etmişti.

Fransa'da geleneksel olarak her genel seçimden sonra görevdeki başbakan, cumhurbaşkanına istifasını sunuyor. Bu duruma 'nezaket istifası' da deniliyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI