radyobir
radyobir

Macron koronaya yakalandı

Fransa Cumhurbaşkanlığı sözcüsü Cumhubaşkanı Emmanuel Macron'un COVID-19 teşhisi konduktan sonra planlanan Lübnan ziyareti de dahil olmak üzere önümüzdeki tüm seyahatlerini iptal edeceğini söyledi.

17 Aralık 2020 14:32 | Güncelleme :17 Aralık 2020 14:46 | Kategori: Dünya

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un koronavirüs testinin pozitif çıktığı açıklandı. Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada Macron’un ilk belirtileri göstermesi üzerine test yaptırdığı  ve test sonucunun  pozitif olduğu belirtildi. Cumhurbaşkanının ulusal düzenlemeler uyarınca yedi gün boyunca kendini karantinaya alacağı kaydedildi. Macron’un uzaktan çalışmaya devam edeceği belirtildi.

Bir Cumhurbaşkanlığı sözcüsü, Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada, Macron’un Lübnan ziyareti de dahil olmak üzere tüm planlanan seyahatlerini iptal edeceğini söyledi. Başbakan Jean Castex’in de, Macron’la teması olduğu için kendisini karantinaya aldığı kaydedildi. Castex’de herhangi bir semptom görülmediği, yine de Perşembe günü itibarıyla Fransız Senatosu'na gitmeyeceği belirtildi.

Fransa'da şu ana kadar resmi rakamlara göre 59 bin 300 kişi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. Ülkede Çarşamba günü verilerine göre günlük vaka sayısı 17 bini geçti. Fransa, ikinci dalgayla mücadele kapsamında restoran ve cafelerin yanı sıra, sinema ve tiyatroları kapalı tutarken, akşam saat 20’den sonra sokağa çıkma yasağı uyguluyor

Macron, koronavirüs testi pozitif çıkan ilk hükümet veya devlet başkanı değil. Daha önce de ABD Başkanı Donald Trump ve İngiltere Başbakanı Boris Johnson Covid-19’a yakalanmıştı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI