radyobir
radyobir

Macron terör örgütü temsilcileriyle görüştü

Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, aralarında SDG (Suriye Demokratik Güçleri) temsilcisinin de bulunduğu, Suriyeli Kürtlerin heyetiyle Elysée Sarayı'nda görüştü.

30 Mart 2018 07:39 | Kategori: Dış Politika

Görüşme ardından saraydan yapılan açıklamada Macron'un, Fransa ve uluslararası toplumun desteğiyle Türkiye ile SDG arasında bir diyalog kurulmasını ümit ettiği belirtildi.

Reuters haber ajansına konuşan Kürt yetkililer ise Fransa'nın SDG'yi desteklemek için Menbiç'e asker göndermeyi vadettiğini söyledi.

Le Figaro gazetesi de yine Kürt heyetine dayandırdığı haberinde, Fransa ve ABD'nin Membiç'e asker gönderebileceğini belirtti.

Fransa Cumhurbaşkanlığı sarayı, "asker gönderme açıklamalasıyla" ilgili yorum yapmadı.

Görüşme ve açıklamalarla ilgili Ankara'dan da henüz bir değerlendirme gelmedi.



Afrin'deki TSK birlikleri

Türkiye YPG'yi terör örgütü olarak değerlendiriyor.

Fransa'nın da aralarında yer aldığı birçok Batı ülkesi ise YPG ve YPG'nin ana gövdesini oluşturduğu SDG'yi Suriye'de IŞİD'e karşı savaşta etkili bir müttefik olarak değerlendiriyor.

Zeytin Dalı Operasyonu'yla Afrin'deki YPG kontrolünü sona erdiren Türkiye, Suriye'nin kuzeyinde YPG'ye karşı yeni operasyonlar yapabileceğinin sinyalini veriyor.

Ankara ile Washington arasında özellikle Münbiç kentiyle ilgili görüşmeler sürüyor.



Mali'deki Fransız askerleri

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI