radyobir
radyobir

Mağarada mahsur kaldılar!.. Ölü ve yaralılar var!..

Bursa'nın İznik ilçesinde define arayan 7 kişi mağarada mahsur kaldı. Olaydan 4 saat sonra AFAD ekipleri mahsur kalanlara ulaştı. AFAD ekiplerince, mağaradan çıkarılan 5 kişiden 1'i yaşamını yitirirken 4 kişi ise sağlıklı olarak çıkarıldı. Mağarada kalan 2 kişinin canlı olarak çıkarılmasına çalışıldığı bildirildi. Olayla ilgili olduğu belirtilen 4 kişi de gözaltına alındı.

19 Nisan 2019 06:41 | Kategori: Yaşam

Dün akşam saatlerinde jandarmaya, Bursa’nın İznik ilçesinde Elbeyli köyünde Kızıltepe mevkisinde bir mağarada 35 metre derinlikte 7-8 definecinin mahsur kaldığı ihbarı üzerine bölgeye jandarma, AFAD, 112 ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Dağlık olması sebebiyle ekiplerin bölgeye yürüyerek ulaşmaya çalıştığı ifade edildi. 

ARAMA KURTARMA EKİPLERİ SEFERBER OLDU

Mağarada 7 kişi metan gazından zehirlenince 8. definecinin bir çobana haber verdiği, onun da jandarmadan yardım istediği bildirildi. Jandarma ekipleri mağaraya kimsenin girişine izin vermezken, arama kurtarma ekiplerinin ekiplerin mağarada mahsur kalan definecileri kurtarma çalışmaları devam ediyor.



EKİPLER TAM SONUNUM TEÇHİZATI İLE KUYUYA GİRİYOR

İhbar alındıktan sonra yaya olarak uzun bir süre yürüyerek olay yerine gelen kurtarma ekipleri, içerisinde metan gazı ve karbonmonoksit gazının hakim olduğu kuyuya tam solunum teçhizatı ile girdi. Kurtarma ekiplerin yaşadığı en büyük olumsuzluğun ise kuyunun çok dar olması ifade edilerek, bu nedenle çalışmaların güçlükle sürdürüldüğü öğrenildi.

"ÇALIŞMA ÇOK TİTİZ BİR ŞEKİLDE YÜRÜTÜLÜYOR" 

Yenişehir Kaymakamı ve İznik Kaymakam Vekili Suat Seyitoğlu, İznik ilçesine bağlı Elbeyli Mahallesi'nin Kızıltepe mevkisinde 7-8 kişilik bir grubun anlaşarak bir kuyuda kazı çalışması yaptığını söyledi.

Bu kişilerin kazı çalışmasını yaparken kuyudan çıkamadıklarını ifade eden Seyitoğlu, şöyle devam etti:

"Kendi imkanlarıyla çıkan bir vatandaş, bu bilgiyi jandarmaya verdikten sonra olay idari anlamda ilk dakikalarda Sayın Valimizin gündemine düşmüş oluyor. Sayın Valimizin bu olayı koordine etmesi ve bizleri talimatlandırmasıyla beraber AFAD ile UMKE ekiplerinin, itfaiye ve ambulans araçlarının çok kısa bir süre buraya intikali gerçekleşiyor. Şu anda bütün birimlerimizle ve Sayın Valimizin koordinesiyle burada kurtarma çalışmalarını yapıyoruz. İlk amacımız 7-8 vatandaşımıza sağlam bir şekilde ulaşmak. Niyetimiz bu. Çalışma çok titiz bir şekilde yürütülüyor. Tam teşekküllü ambulanslarımızdan tutun tüm birimlerimiz koordineli bir şekilde hareket ederek kurtarma çalışmalarına başladı. Görev bölümünü yaptık. Temennimiz inşallah en kısa zamanda 7 veya 8 vatandaşımıza ulaşmak."

Zehirlenme ihtimaline ilişkin de açıklamalarda bulunan Seyitoğlu, "Jeneratör kullandıkları için bu gibi kazılarda oluyor böyle bir şey. Mazotun yaydığı gaz kokusuyla mı zehirlenme var? Bunu tam bilmemekle birlikte bir gaz zehirlenmesinin olabileceği düşünülüyor. Vatandaşlarımıza sağlam bir şekilde ulaşacağımızı ümit ediyoruz." dedi.

Öte yandan olayla ilgili 4 kişi gözaltına alındığı öğrenildi.



4 DEFİNECİ KURTARILDI, 1'İ HAYATINI KAYBETTİ

Mahsur kalan 7 kişiden 4'ü çalışmalar sonucu kurtarıldı. Kurtarılan definceilerden Mümin Sarıdoğan'ın (60) hayati tehlikesinin olduğu bildirildi. Durumu ağır olan Sarıdoğan'ın yolda kalbi durdu. Yaklaşık 45 dakikalık müdahaleye rağmen Sarıdoğan hayatını kaybetti.

Kuyudan çıkarılan ve İznik Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Ömer K. (35),Recep E. (58),Mümin S.'nin (60) ve ismi henüz öğrenilemeyen diğer kişinin de tedavisi sürdürülüyor. 

Kalan 2 definecinin de sağ olarak çıkarılması için çalışmalar devam ediyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI