radyobir
radyobir

Makedonya'da Covid hastanesinde yangın 10 ölü

Kuzey Makedonya'nın kuzeybatı bölgesindeki Tetova (Kalkandelen) şehrinde Covid-19 hastalarının tedavi edildiği bir hastanede çıkan yangında en az 10 kişinin öldüğü bildirildi.

09 Eylül 2021 10:19 | Kategori: Avrupa

Kuzey Makedonya Sağlık Bakanlığı, "Şu ana kadar yangında 10 kişinin hayatını kaybettiği onaylandı. Ancak bu sayı yükselebilir" açıklamasını yaptı.

Doktorların yaralıların hayatını kurtarmaya çalıştıkları belirtilen açıklamada, "Bugün çok üzücü bir gün. Sağlık Bakanı Venko Filipçe, ailelere derin başsağlığı diliyor" ifadelerine yer verildi.

Yangının kontrol altına alındığı belirtilirken, yaralıların başkent Üsküp'e nakledildiği kaydedildi.

Kuzey Makedonya Başbakanı Zoran Zaev, sosyal medya paylaşımında, büyük bir trajedinin meydana geldiğini belirterek "Yangına patlama neden oldu. Yangın söndürüldü, ancak birçok hayat da söndü. Hayatta kalma mücadelesi hala sürüyor" ifadelerini kullandı.

Yangının meydana geldiği hastane geçen yıl inşa edilmişti ve yoğun bakımdaki Covid hastalarına hizmet veriyordu.

TBMM Başkanı Şentop'tan açıklama

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, "Kuzey Makedonya'nın Kalkandelen şehrinde devlet hastenesinin Kovid-19 Merkezi'nde gerçekleşen patlama ve akabinde çıkan yangında bazı kardeşlerimizin vefat ettiğini derin bir üzüntüyle öğrendim. Vefat edenlere rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum" açıklamasını yaptı.

Kuzey Makedonya yaklaşık 2 milyon nüfusa sahip. Şimdiye kadar 180 binin üzerinde Covid-19 vakasının görüldüğü ülkede Covid kaynaklı olarak 6 bin 153 kişi yaşamını yitirdi.

Eski Yugoslavya'dan 8 Eylül 1991'de yapılan referandumla ayrılık sürecine giren Kuzey Makedonya, her yıl 8 Eylül'de kutladığı "Bağımsızlık Günü" törenlerini gerçekleştiriyordu. Kuzey Makedonya 27 Mart 2020'de NATO'nun 30. üyesi oldu.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI