radyobir
radyobir

Mars'a sanal tur!..

Sanal gerçeklik teknolojisi sayesinde Mars'a 200 bin dolarlık bilet almanıza gerek kalmadı.

24 Ekim 2016 06:15 | Kategori: Bilim ve Teknoloji

"10 yıl içinde 200 bin dolarlık bilet ücretini ödeyenleri Mars'a göndermek ve bu gezegende kendi kendine yetebilen yerleşim alanı kurmak istiyorum"

Bu sözler, 28 Eylül'de gerçekleştirilen 67. Uluslararası Uzay Yolculuğu Konferansı'nda konuşan uzay aracı ve roket üreticisi SpaceX ve otomobil firması Tesla Motors'un sahibi Amerikalı iş adamı Elon Musk'a ait.



Fakat, NASA ve Microsoft'un Mars'ı görmek isteyenlere daha cazip bir teklifi var.

Microsoft, NASA'nın keşif aracı Curiosity'nin Mars'tan dünyaya gönderdiği fotoğrafları sanal gerçeklik teknolojisi ile buluşturdu. 

ABD'nin Florida eyaletindeki NASA'ya ait Kennedy Uzay Merkezi'nde 2017'nin Ocak ayına kadar açık kalacak olan müzeyi ziyaret edenler, Mars'ı sanal gerçeklik teknolojisi sayesinde ziyaret edebiliyor. 

Üstelik ziyaretçilere bu turda Ay'a ayak basan ikinci insan olarak bilinen Amerikalı astronot Buzz Aldrin rehberlik ediyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI