radyobir
radyobir

Martin Luther King'in kilisesinde demokrasi vurgusu

Başkan Joe Biden Pazar günü Amerika'nın özgürlük kilisesi olarak da bilinen Martin Luther King'in Ebenezer Kilisesi'nde konuştu.

16 Ocak 2023 09:25 | Kategori: ABD

Kilisede Pazar ayininde konuşan görevdeki ilk Amerika Başkanı olarak tarihe geçen Biden, konuşmasında demokrasi vurgusu yaptı.

Demokrasiye karşı riskli girişimler olduğunu belirten Biden, insan hakları lideri Martin Luther King’in hayatı ve efsanesinin kendilerine yolu gösterdiğini ve bu yola dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.

"Bu ulusa mesajım, ileriye doğru gidiyoruz” diyen Biden, "Birlikte gidiyoruz, demokrasiyi otokrasiye karşı seçtiğimizde, inananları ve rüyaları seçtiğimizde her zaman inancı koruduğumuzda ileriye doğru gidiyoruz” ifadelerini kullandı.

Ulusun ruhunun mücadele içinde olduğunu kaydeden Biden, "Umutla korku arasında, incelikle zalimlik, adaletle adaletsizlik arasında” nitelemesinde bulundu.

Biden, demokrasi koruma mücadelesinin mahkeme salonlarında ve oy sandıklarında verildiğini söyledi.

Martin Luther King 1960’tan öldürüldüğü yıl 1968’e kadar Ebenezer Kilisesi’nde vaizlik yapmıştı.

Biden’ın Ebenezer Kilisesi’ndeki konuşması Adalet Bakanı Merrick Garland’ın Biden’ın 2017’de başkan yardımcılığından ayrılmasının ardından gizli belgeleri nasıl ele aldığıyla ilgili özel savcı atamasının ardından geldi.

Beyaz Saray Cumartesi günü Biden’ın Delaware’deki evinde ek gizli belgeler bulunduğunu açıklamıştı.

15 Ocak 1929’da doğan Martin Luther King öldürüldüğünde 39 yaşındaydı. King, 1964’te İnsan hakları Yasası, 1965’te de Oy Kullanma Hakları Yasası’nın kabul edilmesinde önemli rol oynamıştı.

Pazar ayinine King’in 95 yaşındaki halası da dahil aile üyeleri de katıldı.

Amerika'da 16 Ocak Martin Luther King günü ve federal tatil. 

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI