radyobir
radyobir

Matematik korkusunu yenebilirsiniz!..

Matematik yapabilmek için dahi olmaya gerek olmadığının altını çizen Eğitimci Koray Varol, ilk yapılması gerekenin güven inşa etmek olduğunu söyledi.

14 Kasım 2017 11:40 | Kategori:

Pek çok öğrenci matematik dersini sevmez, matematikten korkar. Bu korku da çoğu zaman akılcı bir sebebe dayanmaz. Eğitimci Koray Varol, öğrencilerin matematik dersine karşı ön yargılı olduklarını söylüyor. Bunun nedeninin matematikten korkmak olduğunu belirtiyor. Varol, bu durumda ilk yapılması gerekenin güven inşa etmek olduğunu vurguluyor.

GÜVEN ARTIRICI EGZERSİZLER YAPTIRIN

Öğretmenler ve anne-babaların öğrenciye güven artırıcı egzersizler yaptırabileceğini belirten Varol, "Yapabileceğini göreceği bir konuyu öğretin ve onunla ilgili soruları çözmesini isteyin. Öğrenciler kendilerini daha yetenekli ve yeterli hissettikçe, kaygı ve korkularını azaltabilir. Yüzmekten, suya dalmaktan korkan kişinin suyla temasını sağlamak onun korkularını nasıl hafifletirse matematikten uzak duran bir öğrencinin mutlaka matematikten bir şeyler öğrenmesini sağlayarak işe başlamak gerekir.” diyor.

YANLIŞ İNANÇLARI BİR KENARA BIRAKIN

Eğitimci Koray Varol, güven oluşturmak için temel matematik becerilerinin öğrenilmesinin esas olduğunu belirterek, şunları önerdi: "Şunu hiçbir zaman unutmayın, matematik doğru çalışıldığında herkesin başarabileceği bir derstir. Kendinizi ‘Ben matematiği yapamıyorum’, ‘Hiçbir zaman matematiği anlayamam’ şeklinde sınırlandırmayın. Matematik yalnızca dersleri izleyerek öğrenilebilecek bir ders değildir. Öğretmeninizin anlatmış olduğu soruları kendiniz de çözmeli, bunlara ek olarak farklı kaynaklardan sorular çözmelisiniz. Ne kadar çok pratik yaparsanız o kadar çok ilerlersiniz. Çok iyi biliyorum dediğiniz konularda bile hem ileride unutmamak hem de farklı soru tiplerini görmek adına soru çözmeyi hiçbir zaman bırakmayın. Genel çalışmanıza ek olarak belirli aralıklarla daha önce bitirdiğiniz konulardan da mutlaka soru çözün.”

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI