radyobir
radyobir

McGurk: "Bağımsızlık referandumunu doğru bulmuyorum"

ABD Başkanı Trump'ın IŞİD'le Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk, örgüt yenilgiye uğratılmadan IKBY'de bağımsızlık referandumunu doğru bulmadığını söyledi. McGurk bu ortamda söz konusu bölgede referandum yapmanın zamansız olacağını ifade etti.

14 Temmuz 2017 10:34 | Kategori: Dünya

72 ülkenin katıldığı IŞİD karşıtı uluslararası koalisyonun, Washington'da üç gün süren toplantısında konuşan ABD Başkanı Donald Trump'ın IŞİD ile Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk, Irak'ta halk grupları arasında barış sağlanabilmesinin mümkün olduğunu söyledi.

Irak'ın iç barışa kavuşmasının sadece Sünni ve Şii halk grupları arasındaki gerginlik kaynaklı olmadığı belirtilen toplantıda McGurk, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde IKBY) eylül ayında bağımsızlık referandumu yapılmasını ise doğru bulmadıklarını belirtti.

McGurk, IŞİD'ın henüz tamamen yenilmediğini ve önlerindeki mücadelede Peşmerge'ye de ihtiyaç olacağını belirtti. McGurk bu ortamda söz konusu bölgede referandum yapmanın zamansız olacağını ifade etti.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI