radyobir
radyobir

MDT'den dinamik dans gösterisi "ELEKTRONİKA"

İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nin modern dans proje grubu MDTistanbul'un performansı olan, İstanbul sahnelerinin en dinamik projelerinden , "ELEKTRONİKA" , Şubat ayında 3 temsil ile seyircisiyle buluşmaya hazırlanıyor.

20 Şubat 2022 09:49 | Kategori: Opera ve Bale

İlk kez 2018-2019 sezonunda sahnelendiğinde ses getiren ve seyircilerin yoğun ilgi gösterdiği ELEKTRONİKA, 20 - 28 Şubat 2022’de Atatürk Kültür Merkezi Tiyatro Sahnesi’nde; 24 Şubat 2022’de ise Süleyman Seba Kültür Merkezi’nde  (Fulya Sanat)  sahne alacak.

ELEKTRONİKA’da yer alan 3 eser; Hadi, Mantra ve Heyecan, MDTistanbul’un 24 dansçısı tarafından sahneleniyor; 

Topluluk dansçı ve koreograflarından Evrim Akyay’ın MDTist için yaptığı dinamik grup çalışması olan "Hadi”(müzik: Bülent Arel, Hasan Erginöz ve Evrim Akyay) ; 



Yurt dışında yaptığı işlerle son zamanlarda çok ilgi gören koreograf İhsan Rüstem’in popüler eseri "Mantra” ( müzik: Seymour Milton)

Dünya’nın son yıllarda çağdaş sanat nabzını hızlandıran Güney Kore’den, koreograf 
DongKyu Kim’in MDTist için yaptığı çalışması "Heyecan” ( müzik: Jiho Jang) , ELEKTRONİKA ‘da izlenebilecek.

ELEKTRONİKA,  modern elektronik müzik ile çalışılmış olan üç eseri ile çağdaş-modern dans tekniklerinin sınırları zorluyor ve sahnelere heyecan verici bir dinamizm katıyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI