radyobir
radyobir

MDT tekrar sahnede...

İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nin MDTistanbul proje gurubu, iki sezondur kapalı gişe oynayan "Elektronika"nin hızlı akışının ardindan, 13 Kasim'da "Dans Ana-Log" programiyla tekrardan sahnede!

08 Kasım 2019 04:29 | Güncelleme :08 Kasım 2019 08:07 | Kategori: Kültür & Sanat

Dans Ana-Log, MDTist'in 10.sezonunda, hem geçmişine baktiğihemde yüzünü ileriye dònük yaraticiliğa çevirdiği bir program.

Deniz Özaydın, Evrim Akyay, Ejder-Deniz Keskin, Ebru Cansız ve Işıl Bıçakçı'nın dinamik koreografileri Dans Ana-Log programının bütününü oluşturuyor.

Program beş orta ölçek eserden oluşuyor ve beş eser de farklı dinamiklere ve renklere sahip.

Dans Ana-Log kavramı hem analog müzik tanımına işaret ediyor hemde

‘günlük, seyir defteri’ anlamına gelen log kelimesini ‘ana’ kavramı ile birleştirerek, bu repertuarın MDTist hayatındaki önemini vurguluyor.

Elektronika progamının elektronik müziklerinden sonra, analog müziklerle yapılmış eserlerden oluşan Dans Ana-Log’da; Tuluğ Tırpan, Utku Şilliler, Tolga Zafer Özdemir gibi müzik insanlarının müzikleri MDTist’in 25 dansçısıyla hayat buluyor.

Hem yeni nesil koreografi yaklaşımlarının yansımalarını hem de modern dans tekniklerinin en güzel örneklerini sergileyecek olan Dans Ana-Log programı, sadece 3 temsil planlanmıştır ve aynı zamanda MDT nin 10.sezonunu kutlamasının devimsel bir aracıdır.



Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI