radyobir
radyobir

MDTistanbul ve Bütün Çocuklar Bizim Derneği (BÇBD) işbirliği…

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, bünyesinde faaliyet gösteren proje grubu "Modern Dans Topluluğu İstanbul"un kendisi de bir sosyal sorumluluk projesi olan Şehir-Orman adlı eseri ile 24 Şubat 2018 Pazar günü, saat 16:00'da SÜLEYMAN SEBA KÜLTÜR VE SANAT MERKEZİ'nde (FULYA SANAT) gerçekleşen temsillerinde misafir etti.

26 Şubat 2019 14:26 | Kategori: Kültür & Sanat

Çocukların eğitimini, mutluluğunu ve sağlıklı gelişimlerini sağlamayı, bu konudaki ekonomik, sosyal, hukuki, psikolojik, kültürel ve fiili her türlü engele karşı mücadele vermeyi, ve çocuklara destek olmayı amaç edinen Bütün Çocuklar Bizim Derneği’nin (BÇBD) ücretsiz hizmet verdiği yaklaşık 50 çocuk, Modern dans-drama olarak tasarlanan Şehir-Orman’da, bir gencin şehir günlüğü ile beraber, toplumu yakından ilgilendiren gençlik ve çevre sorunlarına hem eğlenceli hem de düşündürücü bir bakış açısıyla yaklaşıldığı eser modern dans performansı izlediler.



Bundan önceki sosyal sorumluluk projeleri arasında Görme engellilere sesli betimleme eşliğinde Fındıkkıran Balesi ve Down Sendromlular Derneği için Fındıkkıran Balesi’nin yanı sıra huzurevleri ve cezaevleri ile de ortak projeleri bulunan İstanbul Devlet Opera ve Balesi, ne yazık ki her bireyin eşit şekilde sanatsal hizmetlere ulaşamadığı böyle kozmopolit bir şehirde, yerleşik sahnelerinde gerçekleşen temsillerinin yanısıra, bireylerin sanata erişim hakkını eşit bir şekilde gerçekleştirebilmek ve bunu sürdürülebilir kılabilmek için bir süredir bu tarz projelere sıklıkla yer vererek özellikle gençlere ve çocuklara hassasiyetle yaklaşıyor.



Geçtiğimiz sene de SGDD-ASAM (Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği) ile benzer bir işbirliği içinde SGDD-ASAM’ın bünyesindeki Yaşam Becerilerini Geliştirme Merkezi’nin ücretsiz hizmet verdiği Suriye’li çocukları misafir eden MDTist de sosyal sorumluluk bilincini yaymaya ve yaşatmaya devam ediyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI