radyobir
radyobir

MDTistanbul'dan, "Alis Yıldızların Altında"

İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nin modern dans proje gurubu MDTistanbul; İngiliz koreograf Michael Popper'ın Lewis Carroll'un Alis kitapları üzerine kurduğu bir dans/hareket tiyatrosu olan "Alis Yıldızların Altında" 23 Aralık 2018 - 9 Ocak 2019'da Süleyman Seba Kültür ve Sanat Merkezi (Fulya Sanat) ve 27 Aralık 2018 'de Zorlu PSM Turkcell Platinum Sahnesi'nde.

21 Aralık 2018 13:54 | Kategori: Kültür & Sanat

Dünya literatüründe özel bir yeri olan, Lewis Carroll’un Alis kitapları (Alis Harikalar Diyarında ve Alis Aynanın Arasından) yazıldıklarından bu yana bir asırdan fazla geçmesine rağmen, hâlâ popülerliklerini yitirmemişlerdir.

Özellikle Alis Harikalar Diyarında, dünyada en çok okunan çocuk kitabı olma özelliğini taşımaktadır.Hem çocuklar hem yetişkinler tarafından okunan kitaplarda; çocuklar, kitaptaki büyülü  tasvirler ve Alis’in karşılaştığı garip yaratıklara ilgi duyarken, erişkinler, nükteli sosyal hicivler, çocukların ve erişkinlerin dünyaları hakkında da yorumlar bulurlar. 

7’den 70’e hitap edecek olan eserde; Alis, Beyaz Tavşan, Düşes, Çılgın Şapkacı,Kraliçe, Humpty Dumpty,Beyaz Şövalye,Tweedledum-Tweedledee İkizleri gibi renkli karakterler; gözyaşı denizi,çılgın çay,istakoz dansı,çiçekler ve böcekler  gibi sahneler, koreografın çağdaş yaratıcılığı, renkli kostüm tasarımı ve MDT sanatçılarının oyunculuğu ile hayat buluyor. 

Reji,Koreografi ve Sahne Tasarım : MICHAEL POPPER

Müzik :  BEETHOVEN,COUPERIN,DELIBES,DYKES,GLOVER-KIND,OFFENBACH, SAINT -SAENS,
                SCHUMANN,J.STRAUSS ,WIDOR ve Türk Anonim

23 Aralık 2018 ve 9 Ocak 2019 : Süleyman Seba Kültür Merkezi
27 Aralık 2018 : Zorlu Performans Sanatları Merkezi-Turkcell Platinum Sahnesi

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI