radyobir
radyobir

Meçhul Paşa seyirciden tam not aldı

Tiyatroadam'ın yeni oyunu Meçhul Paşa, efsanevi siyasi mizah gazetesi Markopaşa'nın serüvenini tiyatro sahnesine taşındı. Erdem Akakçe, Bülent Çolak ve Fatih Koyunoğlu'nun oynadığı Meçhul Paşa, 13 Kasım'da Trump Kültür ve Gösteri Merkezi'nde ilk defa seyirci ile buluştu.

15 Kasım 2018 13:15 | Kategori: Kültür & Sanat

Ülkemizin büyük yazarları Sabahattin Ali, Aziz Nesin, Rıfat Ilgaz ve Mustafa Mim Uykusuz’un birlikte çıkardıkları Türkiye’nin ilk siyasi mizah gazetesi Markopaşa’nın serüveni, hem şenlikli hem hüzünlü bir tatla ‘Meçhul Paşa’ olarak tiyatro sahnesine taşındı. Usta oyuncular Erdem Akakçe, Bülent Çolak ve Fatih Koyunoğlu rol aldığı Meçhul Paşa, ilk defa 13 Kasım Salı akşamı Trump Kültür ve Gösteri Merkezi’nde tiyatro seyircisinin karşısına çıkarak prömiyer yaptı. 

Tiyatroadam’ın yepyeni oyunu "Meçhul Paşa” nın ilk gösterim gecesinde, Özcan Deniz ve eşi Feyza Aktan Deniz, Ozan Güven, Gülriz Sururi, Sarp Akkaya, Şevket Çoruh, Özge Özpirinçci, Nihal Yalçın, Yıldıray Şahinler, İbrahim Kendirci, Ömür Arpacı, Neslihan Yeldan, Tamer Levent,  Altan Gördüm, Ayfer Dönmez, Günay Karacaoğlu, Güven Kıraç, Murat Akkoyunlu, Neslihan Arslan, Zeliha Berksoy, Deniz Gökçer, Levent Ülgen, Yeliz Kuvancı, Selen Öztürk, Kadir Çermik,  Nilgün Kasapbaşoğlu, Damla Sönmez, Deniz Celiloğlu, , İbrahim Kendirci, Bihter Dinçel, Mehmet Esen, Yönetmen Serdar Akar, Feride Çetin ve daha pek çok özel isim bu güzel ve özel gecede Tiyatroadam’ı yalnız bırakmadı. Fatih Koyunoğlu, oyunun sonunda Türk Edebiyatı'nın önemli yazar ve şairlerinden olan Sabahattin Ali'nin kızı Prof. Dr. Filiz Ali’yi ve Türk edebiyatının önemli kalemlerinden Rıfat Ilgaz'ın oğlu Aydın Ilgaz’ı sahneye davet ederek teşekkür etti.

Ahmet Sami Özbudak’ın yazdığı, Emrah Eren’in yönettiği ‘Meçhul Paşa : Bir Hınzır Neşriyat’ın sahne ve kostüm tasarımı Barış Dinçel’e, ışık tasarımı Yakup Çartık’a, müzikleri ise Deniz Bayrak’ ait. 

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI