radyobir
radyobir

Meclis'te gene yumruklar konuştu!..

Meclis kürsüsünde konuşan HDP Milletvekili Ferhat Encü'nün "Kolluk kuvvetleri tarafından katledilen siviller" ifadesini kullanması üzerine AK Partili vekiller HDP'li vekillerin üzerine yürüdü, kavga çıktı.

28 Nisan 2016 08:04 | Güncelleme :28 Nisan 2016 11:22 | Kategori:

HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü’nün Güneydoğu’daki operasyonları eleştirirken sarf ettiği "kolluk kuvvetleri tarafından katledilen siviller" ifadesi üzerine Meclis'te bir kez daha şiddet görüntüleri ortaya çıktı. 

"Burada dile getirdiğimiz gerçekler sizlerin hoşuna gitmeyebilir" diyen Encü’ye, AK Partililer, "Dünyanın hiçbir parlamentosunda böyle bir konuşma olamaz. Senin hapishanede olman lazım" diye tepki verirken, Encü de kendisine "terörist” diyen AK Partililere, "Siz beni, seçilen bir insanı terörist olarak itham edemezsiniz. Haddinizi bilin. Sizden korkmuyoruz” diye karşılık verdi.

Encü'nün sözleri üzerine AK Partililer, HDP'li vekilin üzerine yürüdü. HDP'li diğer milletvekilleri Encü'yü alarak HDP sıralarına götürdü. Ancak AK Partili milletvekilleri bu kez HDP sıralarına yürüdü. Meclis'in farklı noktalarında iki partinin vekilleri arasında kavga çıktı, yumruklar atıldı.

CHP ve MHP milletvekilleri araya girerek kavgayı önlemeye çalıştı. 

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen ve HDP'li milletvekili Çağlar Demirel darbe alırken, HDP'nin kadın vekilleri Hüda Kaya ve Burcu Özkan Çelik de tartaklandı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI