radyobir
radyobir

Meksika Devlet Başkanı 2. kez Kovid-19'a yakalandı

Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, bir kez daha yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testinin pozitif çıktığını duyurdu.

11 Ocak 2022 07:17 | Kategori: Latin Amerika

Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, ikinci defa Kovid-19'a yakalandığını açıkladı.

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Lopez Obrador, "Kovid-19'a yakalandığımı, belirtiler hafif olsa da karantinada kalacağımı ve iyileşene kadar yalnızca ofis işleri yapıp sanal yolla iletişim kuracağımı bildiririm" ifadelerini kullandı.

Lopez Obrador, karantina boyunca basın toplantılarına ve diğer etkinliklere kendisi yerine İçişleri Bakanı Adan Augusto'nun katılacağı bilgisini paylaştı.

68 yaşındaki Devlet Başkanı, 25 Ocak 2021'de de Kovid-19 testinin pozitif çıktığını belirtmişti.

Meksika Sağlık Bakanlığı'nın dün açıkladığı verilere göre, son 24 saatte ülkede 31 kişi yaşamını yitirdi, 11 bin 599 yeni vaka tespit edildi.

Nüfusu 126 milyonu aşan Meksika, Kovid-19 verilerinin derlendiği Worldometers internet sitesine göre, 'dünyada en çok vakanın görüldüğü 16. ülke' konumunda bulunuyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI