radyobir
radyobir

Merkel: "İslam, almanya'nın binr parçası"

Almanya Başbakanı Angela Merkel, İslam'ın Almanya'nın bir parçası olduğunu söyledi.

16 Ekim 2014 09:33 | Güncelleme :16 Ekim 2014 09:37 | Kategori: Dış Politika

Ülkede yaşayan üç milyon Müslüman için daha fazla hoşgörü isteyen Merkel, bunun yanında İslam ile İslamcılık arasında daha güçlü şekilde ayrım yapılması gerektiğini savundu.
Spiegel Online'da yer alan habere göre, "Herkese aynı şekilde muamele edemeyiz. Buna dikkat etmeliyiz" diyen Merkel, "Almanya'da İslamcılar İslam'ı temsil etmiyorlar. Burada yaşayan Müslümanların büyük çoğunluğu açık şekilde, şiddetten uzak duruyor. Zaten kim Almanya yasalarını tanımayı reddederse bunun hukuki sonuçlarını hesap etmek zorunda" diye konuştu.
Almanya eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff da 2010 yılında, İslam'ın Almanya'nın bir parçası olduğunu söylemişti. Bu açıklamasıyla Wulff Müslümanların sempatisini kazanırken, tutucu Almanların tepkilerine maruz kalmıştı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI