radyobir
radyobir

Mescid- Aksa'ya Müslümanların girişi yasaklandı

İsrail polisi, Batı Kudüs'te "aşırı sağcı" hahama yönelik silahlı saldırının ardından ikinci bir bildirime kadar Mescid-i Aksa'nın tüm Müslümanlara kapatıldığını duyurdu

30 Ekim 2014 08:57 | Kategori: Ortadoğu

Batı Kudüs’te "aşırı sağcı" hahamın silahlı saldırı sonucu ağır yaralanmasının ardından İsrail polisi, ikinci bir bildirime kadar Mescid-i Aksa’nın tüm Müslümanlara kapatıldığını duyurdu.
Buna göre turistler ve Yahudi yerleşimciler de dahil hiç kimsenin Aksa’ya girişine izin verilmeyecek.
İsrail polisinin bu kararı, Batı Kudüs’te "aşırı sağcı" bir hahama silahlı saldırı düzenlenmesinin ardından geldi. Bazı "aşırı sağcı" Yahudi gruplar ise saldırıya misilleme olarak "yarın sabah topluca Mescid-i Aksa’ya yürüme” çağrısı yaptı.
İsrail basınında çıkan haberlerde, yaralanan kişinin haham Yehuda Glick olduğu ve "aşırı sağcı" bir Yahudi örgütünün başkanlığını yaptığı ifade edilmişti.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI