radyobir
radyobir

Messi vergi kaçırmaktan yargılanıyor

Barcelona'nın Arjantinli yıldızı Lionel Messi ile mali işlerinden sorumlu babası Jorge Horacio Messi'nin, Belize ve Uruguay'ı vergi cenneti olarak kullanarak 4,1 milyon euro vergi kaçırmakla suçlandığı dava başladı.

31 Mayıs 2016 12:57 | Güncelleme :31 Mayıs 2016 18:05 | Kategori:

Ünlü futbolcu, 2007 - 2009 yılları arasında telif haklarından kazandığı 10,1 milyon euroyu İspanyol makamlarına beyan etmeyerek gelir vergisi ödemelerinden kaçmakla ve İspanya'yı 4,1 milyon euro zarara uğratmakla suçlanıyor.

Dava, mali işlerden sorumlu baba Jorge Horacio Messi’nin yasadışı işlemlerine odaklanıyor.

Fakat İspanyol savcılar Lionel Messi’nin babasının faaliyetlerinden haberdar olduğu için davada yer aldığını söylüyorlar.

Daha önce yapılan suçlamalar, Messi mali işleriyle kişisel olarak ilgilenmediğini savunduğu için düşürülmüştü.

Bugüne kadar 5 kez FIFA'nın Altın Top ödülünü kazanan Messi, kendi mali işleriyle ilgilenmediğinin altını çiziyor. Babası da oğluna arka çıkarak "Oğlumun tek yaptığı şey futbol oynamak” diyor.

'Belgelere bakmadan imzalıyordum'

2013’te hakim karşısına çıkan Messi "Ben belgeleri imzalarken onlara bakmıyorum. Ne imzaladığımı bilmiyorum. Bu konularla babam ilgileniyor ve ona güveniyorum. Bana ne söylerse yapıyorum. Sadece yılın sonunda ne kadar kazandığımı öğrenmek için hesap özetlerine bakıyorum” demişti.

Messi’nin avukatları da oyuncunun kontratları "bir dakika bile okumaya, anlamaya ve değerlendirmeye zaman harcamadığını” söylüyor.

İspanya vergi idaresi 4,1 milyon euroluk vergi alacağının tahsil edilmesini, Messi ve babasının ise 22 ay 15 gün hapsini istiyor.

Davanın üç gün sürmesi ve Messi’nin Perşembe günü ifade vermesi bekleniyor.



Messi'nin avukatı Enrique Bacigalupo duruşma öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Forbes dergisine göre Messi sadece 2015'te 74 milyon dolar kazanç elde etmişti.

Messi vergi idaresine cezanın yarısını ödemiş durumda. Hapis cezası 2 yıldan az olduğu ve futbolcunun sicilinin temiz olması nedeniyle Messi’nin hapse girmeyeceği düşünülüyor.

Vergi idaresiyle başı derde giren tek Barça oyuncusu Messi değil. Mart’ta da Rio de Janeiro’daki bir mahkeme Brezilyalı Neymar’dan 52 milyon dolarlık vergisini ödemesini istemişti.

2016’nın başlarında Barcelona’nın Arjantinli savunma oyuncusu Javier Macherano da bir milyon dolara yakın para cezasına ve vergi kaçırmaktan bir yıllık hapis cezasına çarptırılmıştı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI