radyobir
radyobir

Meteoroloji yetkililerini azarladı

Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-un Meteoroloji Dairesi'ne ziyaret ederek yanlış hava tahminleri nedeniyle görevlileri azarladı. Rodong Sinmun gazetesinin haberine göre Kim, zaman zaman çeşitli kurumlara yaptığı "rehberlik ziyaretleri" kapsamında Meteoroloji Dairesi'ne gitti.

12 Haziran 2014 11:05 | Kategori: Asya Pasifik

Kuzey Kore lideri, "halkın can ve malını, anormal hava koşullarından kaynaklanacak felaketlerden korumak için iyi tahminlere ihtiyaç duyulduğunı" belirtti.Yetkilileri hava durumunu "çoğu kez yanlış tahmin ettikleri için" uyaran Kim, kurumun hizmetlerinin "modern ve bilimsel" olmadığını söyledi.
Kim'in görevlileri azarlama görüntüleri televizyondan yayınlandı.

Genelde övgüler yağdırıyor

Kuzey Kore lideri "rehberlik ziyaretlerinde" genellikle görevlilere övgüler yağdırıyor, bu kişilerle birlikte gülümseyerek fotoğraflar çektiriyor.
Kim Jong-un yakın bir zaman önce su kayağı üreten bir fabrikayı ziyaret etmiş, gördüklerinden etkilenerek "Burada yapılanlar, hiçbir şeyin imkansız olmadığını gösteriyor" demişti.
Kuzey Kore Devlet Başkanı 2012'de bir tema parkına yaptığı ziyarette ise düş kırıklığına uğradığını söylemişti.
Ülkede hasat mevsimlerinde sık sık kuraklık ya da kasırga felaketi yaşanıyor.
Mayıs'ta yaşanan kuraklıkta binlerce hektar arpa, buğday ve patetes ekili alan zarar görmüştü.
Şubat'ta da son 50 yılın en büyük kuraklık felaketinin yaşandığı açıklanmıştı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI