radyobir
radyobir

Çağrı Heyeti: MHP kurultayı 19 Haziran'da

MHP lideri Bahçeli kurultay için 10 Temmuz tarihini verdi ancak Çağrı Heyeti'nden farklı bir tarih çıktı. Buna göre, MHP olağanüstü büyük kurultayı 19 Haziran'da toplanacak.

30 Mayıs 2016 13:10 | Güncelleme :30 Mayıs 2016 13:20 | Kategori:

Çağrı Heyeti, MHP olağanüstü büyük kurultayının 19 Haziran 2016 Pazar günü saat 10:00'da, Ankara Büyük Anadolu Otel'de toplanacağını açıkladı.

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin seçimli olağanüstü kurultayının 10 Temmuz’da Ankara Arena Spor Salonu’nda yapılacağını açıklamıştı. Bahçeli aday olduğunu da ilk kez kendi ağzından duyurmuştu.

Yargıtay, mahkemenin aldığı MHP'nin tüzük kurultayına gitme kararını oy birliğiyle onamıştı. MHP yönetimi, bu kararın ardından tüzük kongresi değil, seçimli olağanüstü kongreye gitme kararı almıştı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bu kongrede aday olacak.

MHP’nin tüzük kurultayına gitme kararını onayan Yargıtay’a gelen eleştirilere Başkan İsmail Rüştü Cirit yanıt vermiş, "Hukuki karmaşa yok. Vicdanlarına göre en doğru kararı vermişlerdir. Karar kesin" ifadelerini kullanmıştı.

MHP lideri Bahçeli de Yargıtay'ın kurultayla ilgili kesin kararına, "Yargıtay kim ya da kimlerin lehine çalıştığı belli olan 'Yandaştay' olma yolunda hızla ilerlemektedir. MHP içine sinmese de Yargıtay’ın mezkur kararına saygı duyacaktır" sözleriyle yanıt vermişti.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI