radyobir
radyobir

Mike Pence Türkiye'ye geliyor!..

ABD Başkanı Donald Trump Türkiye'nin Suriye harekatını başlatmasının ardından hem Ankara hem de Suriye Demokratik Güçleri ile temasta olduklarını belirtmiş, "İki tarafla da konuşuyoruz" demişti. Trump taraflar arasında arabuluculuk yapabileceğinin de mesajını vermişti.

15 Ekim 2019 08:14 | Kategori: Dış Politika

Trump yönetiminin Türkiye’ye yönelik yaptırımlarını Beyaz Saray önünde açıklayan Maliye Bakanı Steven Mnuchin ile birlikte kamera karşısına geçen ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence bir heyetle Trump’ın talimatı doğrultusunda Türkiye’ye gideceğini ve Türkiye’ye Suriye’de ateşkes için görüşmelere başlaması mesajını vereceğini açıkladı.

Pence’in başkanlık edeceği heyette Trump’ın John Bolton’un yerine getirdiği yeni Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O`Brien da olacak. Pence açıklanan yaptırımların Türkiye ateşkesi kabul edene, sınırdaki sorunların uzun vadeli şekilde çözülmesine yönelik müzakereler yapmayı kabul edene kadar yürürlükte olacağını söyledi.

"Türkiye Kobani’ye saldırmayacağının güvencesini verdi”

Mike Pence ABD’nin "Türkiye’nin Suriye’yi işgaline yeşil ışık yakmadığını” belirtti. Başkan Trump’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’la Pazartesi günü telefonda görüştüğünü, Trump’ın Erdoğan’a derhal ateşkesin başlaması gerektiği mesajını verdiğini söyledi. Erdoğan’ın Trump’a Türkiye’nin Kobani’ye operasyon düzenlemeyeceği güvencesini verdiğini belirtti. Pence Trump’ın Türkiye ve YPG arasında arabuluculuk rolü üstlenmeye hazır olduğunu sözlerine ekledi.

ABD Başkan Yardımcısı Pence YPG komutanı Mazlum Koban’nin Başkan Trump’la görüştüğünü de söyledi. Trump yönetiminden üst düzey bir yetkili gazetecilere yaptığı açıklamada Trump’ın Erdoğan’la telefon görüşmesinin ardından ateşkes konusunda umutlu olduğunu söyledi. Yetkili "Başkan en azından ateşkes ulaşma şansı olduğundan emin olmasa kısa sürede bu kadar üst düzey bir heyet göndermek istemezdi” ifadelerini kullandı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI