radyobir
radyobir

Milli ve manevi okul disiplini geliyor

Okulda çekilen görüntü ve fotoğrafları sosyal medyada paylaşan öğrenciler, disipline sevk edilecek. Sosyal medyadan iftira atan, sarkıntılık yapan, bu mesajları yayan uzaklaştırılacak.

02 Temmuz 2015 08:26 | Kategori:

Devamsızlık nedeniyle sınıfta kalma süresi 45 günden 30’a indi. Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılacak. Raporlu olarak 60 gün devamsızlık yapılabilecek.

‘Milli değerler’ kriteri

 Milli ve manevi değerlerin yanı sıra genel ahlak ve adaba uygun olmayan, yanlış algı oluşturabilecek tutum ve davranışlarda bulunmak da okuldan uzaklaştırma nedeni olarak sayıldı.

‘Bölücü’ mesaj atan atılacak

Sosyal medya yoluyla; bölücü, yıkıcı, ahlak dışı ve şiddeti özendiren sesli, sözlü, yazılı ve görüntülü içerikler oluşturmak, bunları çoğaltmak, yaymak ve ticaretini yapan öğrencilere ise okuldan atılma cezası verilecek. Atılan dönemeyecek.

Nakiller aylık yapılacak

Eski yönetmeliğe göre haftalık yapılan nakiller artık aylık yapılacak. Okullar, ayın son iş gününde velilerin bir ay boyunca yaptığı nakil başvurularının listesini yayımlayacak.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI