radyobir
radyobir

Mısır firavunları aritmetikte Yunanlıları geçmiş

İrlandalı mühendis 4600 yıldır bir sır olan Keops Piramidinin sırrını çözdü. İrlandalı mühendis Lesley Gilmer Mısır Kültür Merkezinde 'Yuvarlak Senfoni' isimli bir projenin sunumunu yaptı.

05 Temmuz 2014 22:25 | Kategori:

Projede Keops Piramidinin nasıl inşa edildiği anlatılıyor. Gilmer piramidinin sırrının çözümü üzerinde 10 yıl çalıştı. Mühendisin görüşüne göre piramit aritmetik alanındaki başarılar sayesinde inşa edildi. Gilmer ünlü matematikçinin sözlerini kullanarak ‘Aritmetik formülleri doğruluğunuzu değil yanlış olduğunuzu ispatlarlar’ dedi. İrlandalı mühendise göre piramidin sırrı basitliğinde yatıyor. Gilmer piramidi inşa edenleri kıskandığını çünkü kendisinin bunu akıl edebilmeyi başaramayacağını söyleyerek sözlerini şöyle tamamladı: "Eski Mısırlıların mühendislik-aritmetik hesaplamalarını Yunanlılardan çok daha önce bildiklerini gösteriyor”.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI