radyobir
radyobir

Mısır Meclisi askeri müdahaleye onay verdi

Mısır parlamentosu Cumhurbaşkanı Abdülfettah el-Sisi'ye Libya'da olası bir harekat için orduyu sınırdışına göndererek "terörist grup" ve "milislerle" savaşması için tezkere verdi.

21 Temmuz 2020 08:48 | Kategori: Dünya

Halife Haftar'ın doğu güçlerinin (LNA) Ulusal Mütabakat Hükümeti (GNA) ile çatıştığı Libya'da son dönemde yükselen tansiyon bölgeye silah ve savaşçı gönderen yabancı güçlerin karşı karşıya kalmasına neden olabilir.

Sisi geçen hafta Mısır ve komşusu Libya'nın ulusal güvenliğinin tehdit edilmesi karşısında eli boş durmayacağını açıklamıştı.

Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri ve Rusya ile birlikte Libya'da Haftar güçlerini destekliyor. Haftar Türkiye'nin GNA lehine Libya'ya müdahil olmasının ardından başkent Trablus'a yönelik taarruzundan vazgeçmek zorunda kaldı.

Parlamentoda oylanan tasarıda Libya'nın veya Türkiye'nin adı veya müdahale takvimi yer almadı.

Oylamadan kısa süre önce Sisi, ABD Başkanı Donald Trump ile telefonda görüştü.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada "İki lider Libya'da acilen ateşkes ve ekonomik-politik görüşmelerde mesafe katedilerek tansiyonun düşürülmesi gerektiği konusunda hemfikir" ifadesi yer aldı.

Mısır'ın Libya'daki istikrarsızlıktan ve Türkiye'nin başkentteki güçleri desteklemesinden rahatsız olduğu biliniyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI