radyobir
radyobir

Modanın kalbiParis'te atıyor...

Yeniden tasarlanmış klasiklerden süper seksi iç çamaşıra kadar, Paris Moda Haftası hazır giyim gösterileri ile başladı.

02 Ekim 2016 06:03 | Kategori: Magazin



Yyes Saint Laurent markası siyah ve seksi

36 yaşındakı Belçikalı Anthony Vaccarello, Yves Saint Laurent markasının yeni kreatif direktörü  oldu. Geçtiğimiz salı Paris Moda Haftası’nda ateşli bir çıkış yapan Vaccarello, moda tutkunlarını hayal kırıklığına uğratmadı. Vaccarello, kısa etek modellerinin, siyah renk ile çok daha zarif ve şık olduğunu kanıtladı.



Siyah ve çıplak

Anthony Vaccarello ayrıca deri kıyafetlere olan tutkuyu sergilemek için bolca dekolteye yer verdi. Gerek deri gerekse dantel olsun, siyah Yves Saint Laurent’in favorisiydi.



Kısa ve şık

Nisan ayında Yves Saint Laurent’in kreatif direktörlüğüne getirilen Vaccarello, kendi şirketini bırakıp, efsane Fransız markasına konsantre oldu. AFP Fransız haber ajansına göre, Vaccarello markanın diğer tasarımcısı Pierre Berge’nin tavsiyelerine rağmen, kıyafet tasarımlarında, 1982 yılında Yves Saint Laurent tarafından tasarlanan koleksiyondan esinlendi.



YSL’nın yeni yüzü

İtalyan bir aileden gelen Vaccarello, genç yaşına rağmen Fransız yaratıcı tasarımcı Hedi Slimane yerini almaya aday. Slimane’in 80'lerin şık ve pasaklı rock yıldızı olarak tanıttığı markayı Vaccarello daha zarif ve koyu tasarlamaya başladı.



Hayran kulübü

İngiliz aktrist ve şarkıcı Jane Birkin (ortada) kızları Charlotte Gainsbourg ve Lou Doillon'dan ile birlikte, Yves Saint Laurent gösterisinde ön sırada ünlüler arasında yer aldı.



Romantik melekler

Fransız iç çamaşırı markası Etam salı günü sıcak bir gösteri ile 100’üncü doğum gününü kutladı. İç çamaşır koleksiyonunda, çizgili güllerin tüm tonlarında tasarlanan siyah dantel hâkim.



Dantel ve alevler

Etam’ın koleksiyonunda ilk yarı podyum kenarlarında parlayan alevler eşliğinde sunuldu. Şeffaf pelerin ve şallar danteli ürünlerin tamamlayıcısı oldu.



Sahne arkasında

Etam tasarımlarını sunan mankenlerin sayısı fazla değildi ancak yine de kulis ardında çok yoğun bir hazırlık gerekti. Kuaför, makyöz ve yardımcı ekipler her birine özel ilgi gösterdiler. 



Paris'in Gülü

Tasarımcı Simon Porte Jacquemus kendi markasını 19 yaşında yarattı. Simon, tasarımlarını Fransız modasının geleneksel unsurları üzerine kurguladı. Sevdiği Asimetrik ve büyük boyutlu şekiller tasarımcıyı popüler hale getirdi. İnstagramda 217,000 hayranı olan Jacquemus kendi tasarımlarını manken Rose Van Bosstraeten’in adı olan "Gül" ile paylaşıyor. 



Bir şiir nasıl giyilir

Simon Porte Jacquemus interviewmagazine.com'a "Moda bir şiirdir... Ben şiir satıyorum" ifadesini kullandı. Koleksiyonunda, zamansız bir güzellik duygusu yaratan çizgiler yer alıyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI