radyobir
radyobir

Modern Dans Topluluğu "Yeni Hayat"ı Sahneledi

Modern Dans "Yeni Hayat", Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Beyoğlu Kültür Yolu Festivali kapsamında, Atatürk Kültür Merkezi – Tiyatro Sahnesi'nde sanatseverlerle buluştu.

13 Ekim 2022 04:00 | Kategori: Opera ve Bale

Geçtiğimiz sezon dünya prömiyeri gerçekleşen ve seyirciden yoğun ilgi gören  "Yeni Hayat” dans gösterisi, İstanbul Devlet Opera ve Balesi – Modern Dans Topluluğu MDTist’in sinerjisini, birlik ve beraberliğini betimliyor.

Yeni bir hayatı, iletişimi, umut ve coşkuyu yalın bir sahne tasarımı ile sahneye taşıyor. "Yeni Hayat”ın, modern dansın, özellikle fiziksel ve beden dili üzerine kurulu dinamizmini yansıtan performansı 5 farklı, kısa ve özgün koreografiden oluşuyor.

Gösteride; Canberk Yıldız’ın "PARTİ”, Alper Marangoz’un "KOZ”, Huri Murphy’nin "NEVA”, Ferhat Güneş’in "HEP” ve Chiara Giorda’nın "SÖZ” adlı koreografileri, seyirciler tarafından ilgi ile izlendi.

Müziği Onur Seçki’ye, sahne tasarımı Mdtist ve Serdar Kalmaz’a, kostüm uyarlama Mdtist’e ve ışık tasarımı Taner Aydın’a ait olan gösteri, bir kez daha seyircilerin yoğun beğenisini kazanarak , gecenin sonunda dakikalarca alkışlandı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI