radyobir
radyobir

Mossad Türkiye'de 12 terör saldırısını önlemiş

İsrail medyası, istihbarat servisi Mossad ve Savunma Bakanlığı'nın istihbarat biriminin son üç yılda birçoğu Türkiye'de olmak üzere 20 ülkede IŞİD ve İran tarafından planlanan 50 terör saldırısını engellediğini iddia etti.

11 Temmuz 2019 11:13 | Kategori: Dünya

İsrail'de yayın yapan Kanal 12, İsrail’in 20 ülkede toplam 50 terör saldırısını istihbarat paylaşımı sayesinde önlediği ve bu saldırıların İran ve IŞİD tarafından planlandığını iddia etti. İsrail tarafından sağlanan istihbarat sayesinde, Türkiye’de de 12 terör saldırının önlendiği öne sürüldü. 



Kanalın aktardığı habere göre İsrail'in 2010 yılında Gazze Özgürlük Filosu'ndaki Mavi Marmara gemisine düzenlediği saldırının ardından Tel Aviv ile Ankara arasındaki ilişkilerin bozulmasına rağmen Türk hükümeti, kendi topraklarında terör saldırılarını önlemek için İsrail’den istihbarat almaya devam etti.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI