radyobir
radyobir

Motosikletlilere linç girişimi

Edirne'nin Keşan İlçesi'nde rahatsızlık verdiği iddiasıyla kovalanan motosikletli 2 kişi, 2 çocuğa çarparak yaralanmalarına neden oldu. Olay üzerine toplanan yaklaşık bin kişi motosikletlilerin sığındığı pastaneye saldırıp linç etmek istedi.

27 Haziran 2015 07:04 | Güncelleme :27 Haziran 2015 08:51 | Kategori:

Olay, gece saat 23.00 sıralarında Yenimescit Mahallesi’nde meydana geldi. Motosikletle gezen ve vatandaşlara rahatsızlık verdiği iddia edilen, ismi öğrenilemeyen 2 şüpheli mahalle sakinlerince kovalanmaya başlandı. Bu sırada motosiklet yolda oyun oynayan 2 çocuğa çarparak yaralanmalarına neden oldu. Toplanan kalabalık yaya olarak kaçmaya çalışan 2 şüpheliyi Kurtuluş Caddesi üzerinde bulunan bir pastanede sıkıştırdı. Olayı duyan yaklaşık bin kişilik kalabalık pastanenin camlarını kırarak şüphelileri linç etmek istedi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ve jandarma ekibi sevk edildi. Pastane polis ve jandarma ekiplerince güvenlik çemberine alınırken, toplanan kalabalık şüphelilerin kendilerine verilmesini istedi.

BELEDİYE BAŞKANI DA SAKİNLEŞTİREMEDİ 

Olay yerine gelen Keşan Belediye Başkanı CHP’li Mehmet Özcan, Ak Parti Keşan İlçe Başkanı Mustafa Mercan ve Yenimescit Mahallesi Muhtarı Fikret Kantar da vatandaşları yatıştırmaya çalıştı. Bu sırada bazı vatandaşlar ise görüntü almaya çalışan gazetecilere saldırdı.

POLİS HAVAYA ATEŞ AÇTI 

Zaman zaman gerilimin arttığı olayda polis havaya ateş ederek kalabalığı dağıtmaya çalıştı. Kalabalık tüm uyarılara rağmen dağılmadı. Bunun üzerine ilçeye, Edirne Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nden takviye ekipler sevk edildi. Trafiğe kapanan caddede vatandaşların dağılması için polis ve jandarma biber gazıyla müdahalede bulundu.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI