radyobir
radyobir

Patlamanın bilançosu!.. 7 Şehit, 25 yaralı!..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa ziyareti öncesinde Hakkari'deki patlama ile ilgili açıklama yaptı. Erdoğan açıklamasında "Mühimmat depomuzun patlamasında 7 şehidimiz, 25 yaralımız var. Rabbimden yaralılarımıza da şifalar diliyoruz, şehitlerimize rahmet diliyoruz." dedi.

10 Kasım 2018 14:30 | Güncelleme :10 Kasım 2018 14:59 | Kategori: TSK

İşte Erdoğan’ın konuyla ilgili açıklaması:

"Oradaki bir mühimmat depomuzun patlamasında 7 şehidimiz var. Bunun dışında 25 yaralımız var. Bu yaralılarımızın bir kısmı Hakkari'deki hastanelerde, Van ve ağır olan dört yaralımızı da şu anda Ankara'ya ambulans uçakla getiriyorlar. İnşallah tedavilerine burada devam edecek. Rabbimden yaralılarımıza da şifalar diliyoruz, şehitlerimize rahmet diliyoruz.

Bilindiği üzere Milli Savunma Bakanlığınca Hakkari'de bir üs bölgesinde, ilk bilgilere göre atış esnasında ağır silah mühimmatından kaynaklandığı değerlendirilen bir kaza meydana geldiği ve kaza sonucunda 25 askerin yaralandığı, 7 askere ulaşma çalışmalarının devam ettiği bildirilmişti.

Milli Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Hakkari'de bir üs bölgesinde meydana gelen kazaya ilişkin bilgi verildi.



Açıklamada şunlar kaydedilmişti:

"Hakkari'de bir üs bölgemizde, ilk bilgilere göre atış esnasında ağır silah mühimmatından kaynaklandığı değerlendirilen bir kaza meydana gelmiştir. Kaza sonucunda yaralanan 25 kahraman silah arkadaşımız süratle hastaneye tahliye edilmiş ve tedavilerine başlanmıştır. Yedi kahraman silah arkadaşımıza ulaşma çalışmaları devam etmektedir. Kaza hakkında inceleme başlatılmıştır."



VALİLİK AÇIKLAMASI

Kaza sonrası Hakkari Valiliği'nden yapılan açıklamada "09.11.2018 günü İlimiz Şemdinli İlçesi Ortaklar Süngü Tepe Üs Bölgesinde mühimmat deposunda  meydana gelen patlama sonucu askeri personellerimiz yaralanmıştır." denilmişti.

İkinci açıklamada da Hakkari Valisi İdris Akbıyık'ın yaralanan askerleri Yüksekova ve Hakkari Devlet Hastanelerinde ziyaret ettiği belirtildi. 


Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI