radyobir
radyobir

MÜJDE!.. Umut ali dönüyor!..

16 yaşındaki Umut Ali Özmen'in sınır ihlali nedeniyle 45 gündür Ermenistan'da tutuklu olmasına ilişkin basına yansıyan haberler üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan harekete geçti. Erdoğan, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ı arayarak Umut Ali'nin iadesini istedi. Paşinyan da Erdoğan'ın bu talebine olumlu yanıt verdi.

15 Eylül 2018 07:22 | Kategori: Yaşam

Umut Ali'nin Kars'ın Akyaka ilçesine bağlı Küçükduran Köyü'nde yaşayan Özmen Ailesi 45 gün sonra sevinçli bir haber aldı.
Erdoğan'ın Başdanışmanı Mehmet Uçum, köy muhtarı Haydar Bulut'u arayarak Umut Ali'nin babası Mustafa Özmen'le görüştü.

Baba Mustafa Özmen, Uçum'un kendisine telefonda söylediklerini şöyle anlattı:

"Cumhurbaşkanımız haber üzerine Ermenistan Başbakanı'nı aramış. ‘Bu çocuğu iade edin' demiş. O da kendi Dışişleri Bakanlığı'nı arayarak bilgi istemiş. Sonra da Cumhurbaşkanımızı geri arayarak olumlu yanıt vermiş. Sayın Uçum bana çocuğumun pazartesi veya salı gününe kadar Türkiye'de olacağını söyledi. Çok sevinçliyiz. Çocuğumu bekliyorum."

'BUGÜN UMUT ALİ İLE GÖRÜŞÜLECEK'

Bu arada Umut Ali'nin kurtulması için eski milletvekili Ufuk Uras da Erivan yönetimine yakın isimleri devreye soktu. Uras, Türk-Ermeni ilişkisinin normalleştirilmesi için çalışma yürüten Dönüş Vakfı Başkanı Aragats Akhoyan ile görüştüğünü belirtti. Akhoyan'ın, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile arkadaş olduğunu kaydeden Uras, Akhoyan'ın bugün cezaevine giderek Umut Ali ile görüşeceğini de söyledi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI