radyobir
radyobir

Münbiç'te patlama!..

Suriye'nin Menbiç kentinde ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçlerinin devriye gezdiği bölgenin yakınında patlama meydana geldi. İlk belirlemelere göre, patlamada 4'ü ABD askeri 9 kişi hayatını kaybederken, 20 kişide yaralandı. Saldırıyı IŞİD üstlendi.

16 Ocak 2019 15:00 | Güncelleme :16 Ocak 2019 18:01 | Kategori: Dünya

Menbiç Askeri Konseyi'nden yapılan açıklamaya göre kentte ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçlerinin devriye attığı bölgenin yakınında patlama meydana geldi.
Konsey, patlamanın ardından yaralılar olduğu bilgisini geçerken, Al Jazeera televizyonunun haberine göre, en az 9 kişi öldü, 20'si de yaralandı.

SALDIRIYI IŞİD ÜSTLENDİ

Saldırıyı IŞİD üstlendi. IŞİD'e bağlı bir haber sitesinde yayınlanan bildiride, Menbiç'te devriye görevi yapan ABD önderliğindeki koalisyon birliğinin hedef alındığını ifade edildi.



'PATLAMA ASKERİ KONSEY YÖNETİCİLERİNİN BULUNDUĞU RESTORANIN YAKININDA OLDU'

Sputnik'e konuşan görgü tanıklarına göre patlamanın yaşandığı bölgede Menbiç Askeri Konseyi yöneticileri ile bir konuk heyet bulunuyordu.

Görgü tanıkları, patlamanın konsey yöneticileri ile heyet üyelerinin bulunduğu restoranın civarında meydana geldi.

​4 ABD ASKERİ ÖLDÜ

ABD'li bir yetkili Menbiç'te yaşanan patlamaya ilişkin yaptığı açıklamada, 4 ABD askerinin hayatını kaybettiği ve 3 askerin de yaralandığı belirtti.

ANHA haber ajansı, patlamada ölenlerden 2'sinin ABD askeri olduğunu geçerken Yeni Şafak gazetesi ise 5 ABD askerinin hayatını kaybettiğini okurlarıyla paylaştı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI