radyobir
radyobir

Musa Eroğlu'ndan yeni albüm: "Turnaların Göçü"

Musa Eroğlu, 10 yıldır üzerinde çalıştığı yeni albümü Turnaların Göçü'nü çıkardı

07 Kasım 2018 21:11 | Kategori: Kültür & Sanat

Halk müziğinin duayen ismi Musa Eroğlu’nun türkü albümü Turnaların Göçü, onlarca eser arasından özenle seçilerek belirlenmiş olan her türküsünün her bir notası üzerinde titizlikle çalışılmış 13 şarkıdan oluşuyor. Albümde Turnaların Göçü, Firari, Sevda Dağlarına Götürün Beni, Havalanma Deli Gönül, Nesimi'nin Derisi, Suna'nın Ağıdı, Ağca Ceren Göç Eylemiş, Suna'm Ordamıdır Dağlar, Harmandalı Döndü mü (Mengi), Mezarımın Taşı, Sultan'ım, Benden Sonrası ve Ankara Sallaması gibi eserler mevcut.

Musa Eroğlu, Turnaların Göçü albümünün binlerce yıllık türkü geleneğini temel alan 74 yıllık bir yaşam birikiminin üzerine inşa edilmiş sağlam bir yapı olduğu söylüyor. Eroğlu albüm için bu albüme 8-10 yıldır çalışıldığını da belirtiyor. Eroğlu albümün özellikle günümüzün genç sanatçı adaylarına ve gelecek kuşaklara, işin inceliklerinin kodlandığı bir kılavuz niteliği taşıdığını da vurguluyor.



Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI