radyobir
radyobir

Musk: Akıllı telefon da yaparım

Sosyal medya platformunun başına geçerek Twitter 2.0 dönemini başlatan Elon Musk, şirket içi yaptığı bir konuşmada kullandığı slaytları paylaştı. Twitter indirmenin ve kullanmanın tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktığını gösteren grafiklerin yer aldığı slaytlar, Musk'ın uzun tweet formatı ve şifreli DM'ler gibi planlarını da ortaya serdi.

28 Kasım 2022 06:52 | Kategori: ABD

Dünyanın en zengin kişisi konumundaki 'Twitter Reisi', şirket içinde yaptığı konuşmada kullandığını söylediği bir dizi slayt paylaştı. Slaytlarda grafiklerin yanısıra Elon Musk'ın sosyal medya platfomu vizyonuna atıfta bulunmak için kullandığı bir terim olan Twitter 2.0'a dahil etmeyi planladığı özelliklere yer verildi.

Kaydolan sayısında yüzde 66'lık artış

Grafiklere göre Twitter'a kaydolanların sayısı 16 Kasım itibarıyla 7 günlük ortalamada günlük 2 milyona ulaştı ki, bu, geçen yılın aynı haftasına göre yüzde 66'lık artış anlamına geliyor. Kullanıcı aktif dakikaları da geçen yıla göre yüzde 30 artışla 7 günlük ortalamada günde 8 milyara ulaştı. Her iki rakam da rekor seviye demek.

Grafiklere göre nefret söylemi izlenimleri, Musk'ın şirketi devraldığı sıralarda artmasına rağmen, geçen yıla göre biraz daha düşük göründü. Daha önce Musk'ın devralmasından hemen sonra nefret söylemi ve ırkçı hakaret kullanımının hızla arttığı bildirilmişti.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI