radyobir
radyobir

Musk'ın şirketi Neuralink, insanlı deneme için onay aldı

Milyarder Elon Musk'a ait beyin-bilgisayar arayüzü şirketi Neuralink, beyin implant cihazları için insanlar üzerindeki ilk klinik çalışmasını gerçekleştirmek üzere Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi'nden (FDA) onay aldığını duyurdu.

26 Mayıs 2023 05:16 | Güncelleme :26 Mayıs 2023 10:24 | Kategori: ABD

Şirket, perşembe günü yaptığı bir açıklamada, "FDA'nın onayını alarak ilk insan klinik çalışmamızı başlatabileceğimizi paylaşmaktan heyecan duyuyoruz" dedi.

Şirketin ilk insan klinik denemesi için henüz alım süreci başlamamış olsa da konuyla ilgili daha fazla bilginin yakında duyurulacağı belirtildi.

Neuralink, ilk olarak görme yetisini geri kazandıracak ve hareket kabiliyeti olmayan insanların kas hareketlerini sağlayacak uygulamalar üzerinde çalışıyor.

Neuralink'in sahibi olan milyarder Elon Musk, daha önce Neuralink'in genel amacının nihayetinde her beyin bölgesiyle etkileşim sağlayabilen bir beyin arayüzü oluşturmak olduğunu belirtmişti.

Musk, implantın bir maymunda yaklaşık 6 aydır herhangi bir yan etki geliştirmediğini söylemişti.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI