radyobir
radyobir

Müşteriye 56 içki verdi mahkum oldu

Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nin karşısında bulunan ve IŞİD militanları ile 5 ay süren çatışmaların ardından YPG denetiminde kalan Suriye'nin Kobani kentine geri dönüşler devam ediyor. Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi, savaşın izlerinin silinmeye çalışıldığı ve yeniden inşa çalışmalarının sürdüğü Kobani'ye, çatışmaların sona ermesinden sonra bugüne kadar 62 bin 358 kişinin geri döndüğünü söyledi.

30 Mayıs 2015 08:21 | Kategori: Dünya

IŞİD, geçen yıl Eylül ayında, PYD denetimindeki Şanlıurfa’nın Suruç İlçesi’nin karşısında bulunan Kobani'yi ele geçirmek için saldırı başlattı. IŞİD'in ilerleyişi sırasında 200 bin kişi evini terk ederek Türkiye'ye sığındı. Kobani, 134 gün süren savaşın ardından IŞİD militanlarının püskürtülmesiyle PYD'nin silahlı kanadı YPG kontrolüne geçti. Kobani'de IŞİD'in 5 ay süren çatışmaların ardından püskürtülmesiyle Suruç’taki çadır kent ve evlerde kalan Kobanililer, ülkelerine dönmeye başladı. 

SAVAŞTAN SONRA 1602 TIR YARDIM GÖNDERİLDİ

Havadan ve karadan süren savaşın ardından harabeye dönen Kobani’de, silahların susmasıyla birlikte hayat normale dönüyor. IŞİD’in çekilmesinin ardından yeniden Kobani’ye dönen Suriyeliler ise yıkılan evlerini onarıp, kentteki enkazı temizliyor. 


Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI