radyobir
radyobir

Musul'da lüks oteli havaya uçurdular

Musul operasyonu kapsamında kurtarılan bölgelerde terör örgütü IŞİD'in, koalisyon uçaklarının görüşünü engellemek üzere yakmak için yol kenarlarına dizdiği binlerce kamyon lastiği bulundu. Öte yandan IŞİD'in Musul'da iki yıldır kontrolündeki bir oteli TNT tipi bombalarla patlattığı iddia edildi.

22 Ekim 2016 13:47 | Kategori: Terör

Musul’da IŞİD tarafından yol kenarlarına sıralı şekilde dizilen lastiklerin olası hava harekatlarında yakılarak, siyah duman çıkarıldığı ve böylece koalisyon uçaklarının görüşünün engellenmeye çalışıldığı belirtildi.

Musul’un IŞİD terör örgütünden kurtarılması için Irak ordusu ve peşmerge güçleri tarafından başlatılan operasyon devam ediyor. Operasyon kapsamında Musul’un doğusunda bulunan Bertılla ve Hamdaniye kasabalarında çatışmalar şiddetlenirken, Irak ordu birliklerine bağlı komando taburları da Bertılla bölgesine sevk edildi. Irak ordu birliklerinin Bertılla kasabasının bir bölümünü kontrol altına aldığı bildirilirken, çatışma bölgesinden de çok sayıda ambulans çıktığı dikkat çekti.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin Musul ile son sınırı olan Bertılla’da karayolu toprak dökülerek kapatılırken, aynı noktada çok sayıda peşmerge mevzisi de oluşturuldu. Bu arada Bertılla’da IŞİD'in geri çekildiği bölgelerdeki işyerlerinde yoğun hasar oluştuğu gözlendi. IŞİD’den kurtarılan köylerde yaşayan ve daha önce göç eden çok sayıda sivilin de evlerindeki eşyaları kamyonlara yükleyerek götürdükleri dikkat çekti.

Musul operasyonunu sonucunda peşmerge güçlerinin eline geçen bölgelerde IŞİD terör örgütü mensuplarının kullandığı ilginç yöntemler de ortaya çıktı.

IŞİD mensuplarının koalisyon uçaklarının bombardımanını engellemek için Musul-Erbil karayolunun kenarına yerleştirdiği binlerce kamyon lastiği haberciler tarafından görüntülendi.

IŞİD mensuplarının karayolunun her iki tarafına bıraktığı lastikleri yakarak siyah duman çıkardıkları ve bu şekilde koalisyon uçaklarının görüşünü kısıtlayarak, bombardımanları engellemeye çalıştıkları belirtildi.

Musul yolunun kenarına bırakılan binlerce lastik ilginç görüntüler oluştururken, teröristlerin karayolunun ortasındaki toprak alanı da ateşe vererek uçakları engellemeye çalıştıkları kaydedildi.

IŞİD'den kurtarılan çok sayıda köyün içinden geçen yollarda da binlerce kamyon lastiği bırakıldığı ve bazılarının daha önceden yakıldığı dikkat çekti. Bölgedeki peşmerge sorumlusu Ekrem Hüseyin, teröristlerin bu yöntemi uçaklara karşı çok sık kullandığını söyledi.

Bu arada Musul operasyonunun ilk aşamasında ele geçirilen Cakuli köyünde de IŞİD'İn bölgedeki en büyük bomba imalathanelerinden biri ortaya çıkarıldı. Koalisyon uçakları tarafından vurulan bomba imalathanesinde terör örgütünün saldırılarda kullandığı çok sayıda motosiklet bulunduğu görüldü.

Yetkililer teröristlerin burada imal ettikleri bombaları motosikletlere yükleyip saldırı gerçekleştirdiğini söyledi.

Öte yandan terör örgütü IŞİD'İn Musul’da iki yıldır kontrolündeki bir oteli TNT tipi bombalarla patlattığı iddia edildi.

Irak ordusuna bağlı Ninova Ortak Operasyonlar Komutanlığı'nda görevli Albay Sadi eş-Şemeri, "Musul'un içerisindeki kaynaklarımızdan aldığımız bilgilere göre, IŞİD kentin en büyük 5 yıldızlı oteli Ninova International'ı patlattı" dedi.

Albay Şemeri, terör örgütünün, varillere yerleştirdiği TNT tipi patlayıcılarla saldırıyı gerçekleştirdiğini belirtti. Şemeri, otelde büyük hasarın meydana geldiğini sözlerine ekledi.

IŞİD'İn yaklaşık iki gün boyunca elinde tuttuğu Cihad Oteli'nde güvenlik güçleri kontrolü sağladı.

Tarihi Kerkük kalesinin hemen yanındaki çarşının merkezinde yer alan Cihad Oteli'nin geri alınmasından hemen sonra gazeteciler oteli görüntüledi.

Örgütün üs olarak kullandığı otelin içerisinde ve çatısında yoğun çatışma izleri gözlenirken, tüm iç ve dış duvarları kurşun izleriyle dolu.

Kullanılamaz hale gelen 3 katlı otelin bazı odalarında ise yangın çıktığı, alt katında yer alan dükkanların ise enkaz haline geldiği görüldü. Örgütün yaralı militanlarına bazı odalarda serum takıp, ilk yardımda bulunduğu tespit edildi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI