radyobir
radyobir

Mutasyon ABD'de de ortaya çıktı

ABD'nin Colorado eyaletinde koronavirüsün mutasyona uğramış ve bulaşıcılığı daha yüksek yeni türünün görüldüğü ilk vaka saptanırken, Başkan seçilen Joe Biden mevcut aşı dağıtım hızı göz önüne alındığında ABD'lilerin çoğunluğunun aşılanmasının yıllar alabileceği uyarısında bulundu.

30 Aralık 2020 06:02 | Kategori: Dünya

Biden kış aylarının zorlu geçeceğini ortaya koyarak, 20 Ocak'ta göreve geldikten sonra halkın pandeminin hızla sona ereceği beklentilerini azaltmayı hedefliyor.

Biden aynı zamanda Kongre'ye, aşı dağıtımını hızlandırmak, testleri artırmak ve okulların yeniden açılmasına yardımcı olmak için harcamaları önemli ölçüde artırmak istediği mesajını verdi.

Demokrat Biden, iki doz uygulanan aşının ilk dozunu yaklaşık 2 milyon kişinin aldığını söyledi. Bu rakam görev süresi Ocak'ta dolacak Cumhuriyetçi Başkan Donald Trump'ın yıl sonuna kadar vaat ettiği 20 milyonun çok altında kalıyor.

Biden, Wilmington Delaware'de yaptığı konuşmada, "Aşıyı dağıtma ve uygulama çabalarımız olması gerektiği gibi ilerlemiyor. Şu anki hızda, Amerikan halkını aşılamak aylar değil yıllar alacak" dedi.

Biden'ın açıklamalarından kısa bir süre sonra, Colorado Valisi Jared Polis, Colorado eyaletinde ilk olarak İngiltere'de görülen son derece bulaşıcı koronavirüs türü B.1.1.7'yi taşıyan ilk vakayı tespit ettiklerini söyledi.

Bilim insanları ilk belirlemelere göre yeni koronavirüs türünün daha bulaşıcı olduğunu ancak semptom veya hastalara etkilerinin daha ağır olmadığını düşünüyorlar.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI