radyobir
radyobir

Namus cinayetleri son bulsun

8 Mart Dünya Kadınlar Gününde Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'nde sahneye çıkan Türk Halk Müziği'nin güçlü sesi Sevcan Orhan, ülkemizde işlenen kadın cinayetlerine ve şiddete tepki gösterip "Ülkemizde hala bu günlerde bile namus cinayeti işleniyor. Dilerim Allah'tan son bulur. Kadınların hür ve özgürce yaşayacağı günler gelir. Hatta kim bilir belki de bir gün Meclis'te en az yüzde 50'nin kadın olduğu günleri görürüz inşallah" diye konuştu.

09 Mart 2019 17:02 | Kategori: Magazin

Kadına Saygı temasıyla gerçekleştirilen organizasyonda söylediği şarkılarla kadınları kimi zaman hüzünlendirip kimi zaman ise göbek attıran Sevcan Orhan,  asılsız bir dedikodu sonrası namus cinayetine kurban giden Suna adlı bir kadın için yazılan Sunam adlı türkünün hikayesini anlatıp, sahneden cinayete kurban giden ve şiddet gören kadınları andı. Tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutlayan Orhan, emekçi kadınların önünde saygıyla eğildiğini ifade edip, kadına karşı şiddete şu sözlerle tepki gösterdi : "Hiçbir kadın yoktur ki dünyada yaşadığı sürece emek vermeyen... Ya çocuğuna, ya kocasına, ya anasına, ya babasına, ya dostuna... Mutlaka bir emeği geçmiştir insanlığa. Kadın cinsiyeti üzerinden yapılan her şey bizi rahatsız ediyor. Hele ki bir namus belası var ki bizim boynumuza doladıkları... Hiç anlamadılar ki insanın namuslu olan yanı, insanın namuslu ya da namus yoksunu olan tarafı beynidir... Oysaki bunu bilen bireylerin yetiştiği günleri gören insanlar olmak istiyoruz. Benim ülkemde maalesef bugün bile namus cinayeti işleniyor... Dilerim Allah’tan son olur. Dilerim ki kadınların hür ve özgürce canının istediği gibi yaşayabileceği günler gelir. Kadın Kimseye zarar vermez, dokunduğu şeyleri güzelleştirir...”

 Sahneye aldığı çocuklarla bol bol fotoğraf çektirip şarkı söyleyen ünlü şarkıcıya, coşkulu geçen konser sonrası Kadın Konseyi yetkilileri tarafından çiçek takdim edildi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI