radyobir
radyobir

Napoli'de Mafya karşıtı gösteri

İtalya'nın güneyindeki Napoli kentinde, bölgedeki Camorra mafyasına karşı gösteri düzenlendi.

06 Mayıs 2019 08:21 | Kategori: Dünya

Napoli'nin Nazionale Meydanı'nda toplanan İtalyanlar, Camorra'yı protesto etti. Yapılan açıklamalarda, Napolililerin mafya örgütlerini kentte istemedikleri vurgulandı.

Gösteride ayrıca Camorra üyelerinin, geçen nisan ayında Napoli'de sokakta kurulan pusuda 4 yaşındaki torununun önünde bir kişiyi öldürmesi ve olayda çocuğun da yaralanması kınanarak, mafyanın tüm kurbanları anıldı.

Gösteri katılan bir mafya babasının oğlu Antonio Piccirillo, "Babamı seviyorum ama bu bir saygıya dönüşemez. Camorra'nın tüm çocuklarını, etik ve değerlerden yoksun bu kültürden ayrılmaya çağırıyorum." şeklinde konuştu. 

İtalya'da mafyayla mücadele savcılarının verdikleri bilgilere göre, mafya örgütlerinin, uyuşturucu kaçakçılığı, sahtecilik, haraç, tefecilik ve fuhuş gibi suçlardan elde ettiği yıllık toplam gelir 20 milyar avroyu geçiyor.

"La 'Ndrangheta" (Calabria bölgesi), "Camorra" (Campania bölgesi), "Cosa Nostra" (Sicilya bölgesi) ve "Sacra Corona Unita" (Puglia bölgesi) ülkenin dört büyük mafya örgütü olarak biliniyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI