radyobir
radyobir

NATO askerleri Ukrayna'dan çok şey öğrenmiş

Ukrayna Başbakan Yardımcısı Dmitriy Kuleba, ülkeye gelen NATO askerlerinin 'Ukrayna ordusundan öğrendiklerinden dolayı' minnettar olduğunu söyledi.

15 Şubat 2020 07:37 | Kategori: Dünya

Ukrayna Başbakan Yardımcısı Dmitriy Kuleba, "NATO üyesi ülkelerin askerleri Ukrayna’da çok şey öğrendi. Ukrayna ordusundan öğrendiklerinden dolayı çok sayıda minnettarlık sözleri alıyoruz. Onlar sadece deneyimlerini paylaşmak için gelmiyor, ülke nasıl savunulur, bunu da bizden öğreniyorlar" ifadelerini kullandı.

Bunun NATO ile ilişkilerde çok büyük bir değişiklik olduğunu savunan Ukraynalı politikacı, "Biz artık sadece yardım isteyen değiliz" dedi.

NATO ve Ukrayna’nın birbirleri için önemli olduğunu kaydeden Kuleba, ülkenin ittifaka katılımının sadece zaman meselesi olduğunu, önümüzdeki 5 yıl içinde üyelik kriterlerini alma niyetinde olduklarını dile getirdi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI