radyobir
radyobir

Nevşehir'de balon düştü: 1 ölü

Nevşehir'in Göreme belgesi yakınlarında meydana sert iniş yapan sıcak hava balonunda Çinli bir kadın turist yaşamını yitirdi. 3'ü Türk, Çinli, Malezyalı ve Japon 11 kişi de yaralandı. Bazı görevliler olay yerinde çekim yapan gazetecilere yumrukla saldırıp fotoğraf makinalarındaki kartları zorla aldı.

17 Aralık 2014 09:29 | Güncelleme :17 Aralık 2014 12:04 | Kategori: Yaşam

Merkezi Avanos’da bulunan Atmosfer balonculuğa ait sıcak hava balonu bugün saat 06.00 sıralarında Göreme bölgesinden pilot Murat Yerkalan yönetiminde kalkış yaptı. Kapadokya semalarında saat 08.00’e kadar kalan balon daha sonra inişe geçti. Saat 08.15 sıralarında sıcak hava balonu, Göreme Karadağ bölgesinde ters bir rüzgar alınca, zemine sert iniş yaptı. Bu sırada balondaki kadın turistlerden 23 yaşındaki Çinli Tang Yi olay yerinde yaşamını yitirdi. Yaralılar Nevşehir Devlet ve Özel Versa hastanesine kaldırıldı. 11 yaralıdan 2’si yoğun bakıma alınırken, diğer balon yolcuları ayakta tedavi edildi. 
Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, üzücü kazaya ters rüzgarın yol açtığını belirterek, DHA’ya yaptığı açıklamada "Maalesef, Kapadokya semalarında turist gezdiren bir balonumuz, iniş sırasında aldığı ters rüzgar nedeniyle sert bir iniş yapmış bunun sonucunda Çinli bir kadın yolcu yaşamını yitirmiştir. Olayla ilgili soruşturma devam etmektedir. Kaza yapılan ilk araştırma ve soruşturmaya göre ters rüzgar yüzünden meydana gelmiştir. Ölen Çinli kadın turistle ilgili Çin Başkonsolosluğuyla gerekli görüşmeler yapılmaktadır." dedi. 

GAZETECİLERE SALDIRI

Kaza ile ilgili olarak Atmosfer Balonculuk yöneticileri, medya mensuplarının sorularını yanıtsız bıraktı. Bu arada bazı balon görevlileri de olay yerinde çekim yapan gazetecilere yumrukla saldırıp, makinalarındaki kartları zorla aldı. Gazeteciler, saldırganlar hakkında jandarmaya suç duyurusunda bulundu. 
Jandarma yetkilileri olayla ilgili olarak Özel Versa hastanesinde tedavi gören pilot Murat Yerkalan’ın ifadesini alırken, balon kazasında ölen ve yaralananların isimleri şöyle belirlendi:
"Tang Yi(Çin vatandaşı, ölü), Yaralılar : Murat Yerkalan (pilot) Eray Duvarcıoğlu, Oğuzhan Sırt, Datin Junivati İntiahmat, Nur Binti Suşela, Demir Raja, Takashi Temura,Thamit Selvi Pomat Haran,Turapa Varatharjan, Zıhang Zining, Chih Haoyuan"

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI