radyobir
radyobir

New York plajlarında köpekbalığı paniği

Yaz ayları New Yorklular için adeta bir kabusa dönüştü. Plajlarda cankurtaran açığı yüzünden artan boğulma olayları dışında son iki hafta içinde köpekbalığı saldırılarında beş kişinin yaralandığı açıklanması endişeleri de beraberinde getirdi.

18 Temmuz 2022 06:19 | Kategori: ABD

New York’un Long Island bölgesindeki farklı plajlarda çok sayıda köpekbalığı görüldüğü bildirildi. Yetkililer, köpekbalıklarının insanlara saldırıp, yaraladığı bazı plajların geçici olarak kapatıldığını açıkladı.

Yetkililer, ilk köpekbalığı saldırısının 30 Haziran tarihinde gerçekleştiğini, en son iki saldırının da geçtiğimiz çarşamba günü meydana geldiğini kaydetti.

Köpekbalığı saldırılarının ikisinin Smith Point Plajı'nda, ikisinin Ocean Beach Plajı yakınlarındaki Fire Island'da meydana geldiği, beşincisinin de Jones Beach Adası'nda gerçekleştiği açıklandı.

Yetkililer, köpekbalığı saldırısına uğrayan beş kişinin hiçbirinin ciddi şekilde yaralanmadığını belirttiler. Yaz aylarında plajlarda yüzmek ve güneşlenmek isteyen New Yorkluların, görülen çok sayıda köpekbalığı ve meydana gelen yaralanma olayları yüzünden,”köpekbalığı paniği yaşadıkları” belirtiliyor.

Suffolk County Yöneticisi Steven Bellone düzenlediği basın toplantısında, "Köpekbalığı saldırıları tarihimizde hiçbir şekilde yer almadı, 1959 yılında açılan Smith Point Beach Plajında şimdiye kadar kaydedilmiş herhangi bir köpekbalığı saldırısı meydana gelmemişti. Bu saldırılar "yeni normal” olarak artık kabul edilebilir. İnsansız hava araçları aracılığıyla suyu izliyoruz, plajlardaki cankurtaran sayılarını da arttırıyoruz” diye konuştu.

Amerika'da köpekbalığı saldırıları genelde California, Florida ve Güney Carolina eyaletleri kıyılarında görülüyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI